Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Uljaniku porinut drugi od četiri naručena jaružara

Uljanik
Saša Miljević/Pixsell
30.01.2010.
u 10:49

"Zheng He", drugi od četiri ugovorena jaružara koje je u ožujku 2007. godine naručila luksemburška kompanija jutros je porinut u pulskom brodogradilištu Uljanik.

PULA - "Zheng He", drugi od četiri ugovorena jaružara na vlastiti pogon koje je u ožujku 2007. godine naručila luksemburška kompanija "Dredding nad Maritime Management", jutros je porinut u pulskom brodogradilištu Uljanik.

Jaružar je dugačak 138,5 metara, širok 26 i visok od 8,8 do 12,2 metra. Nosivost mu je 2200 tona, a razvije brzino do 13 čvorova. Služi za kopanje i usisavanje materijala s morskog dna, produbljivanje plovnih putova i izgrađivanje umjetnih obala ili otoka. Radi se o složenim brodovima-strojevima kojima Uljanik ulazi na tržište specijalnih brodova.

Po porinuću "Zheng Hea" na navoz je položena kobilica za treći po redu jaružar za istu kompaniju.

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
11:14 30.01.2010.

Napraviti ovakavu veličanstvenu stvar kao brod nije mal stvar i treba biti ponos države .......

OB
-obrisani-
12:48 30.01.2010.

Uljanikovci grade brodove koji vrijede po 50 miliona eura ,produktivno je firma,ne dobivaju subvencije od države a imaju iste plaće radnici koji rade brodove u ostalim hrvatskim brodogradilištima,čak u Splitu ili u Rijeci po škverovima su bolje plaće za zavarivaćevaće i brodomontere nego u uljaniku,država ne stimulira rad već stimulira nerad,Veliko bravo za uljanik!!

OB
-obrisani-
12:00 30.01.2010.

Bravo za Uljanik i Istrijane! ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije