Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREDITI ZA STAN

U Srbiji se tvrtke i građani kreditima zadužili za 1,3 milijarde €

euri
Arhiva VL
28.02.2010.
u 13:09

Tvrtke duguju bankama oko 10 milijardi eura u zemlji i oko 10,1 milijardu eura inozemnim vjerovnicima, a građani trenutno koriste zajmove od oko četiri milijarde eura od čega je polovica, oko 2,2 milijarde za stambene kredite.

BEOGRAD - Banke u Srbiji bacile su oko na više od 300 000 nekretnina koje su građani i tvrtke kod kreditnog zaduživanja stavili pod hipoteku, pišu beogradske "Večernje novosti", pa banke temeljem odobrenih kredita raspolažu s velikim brojem vrijednih pokretnina kao što su poljoprivredni ili tvornički strojevi, razna vozila, ali i vrijedne slike i druge umjetnine. Prema podacima Kreditnog ureda Udruženja banaka Srbije, do sada su banke gospodarstvu i građanima odobrile 1,4 bilijuna dinara kredita ili oko 14 milijardi eura.

Tvrtke duguju bankama oko 10 milijardi eura u zemlji i oko 10,1 milijardu eura inozemnim vjerovnicima, a građani trenutno koriste zajmove od oko četiri milijarde eura od čega je polovica, oko 2,2 milijarde za stambene kredite.

Najčešće osiguranje koje banke zahijevaju od tvrtki, ali i od građana za stambene kredite, je hipoteka, pišu "Večernje novosti" idodaju kako banke nerado govore o prislinoj naplati dugovanja, ali na web stranicama nekih banaka već dugo se mogu vidjeli oglasi za prodaju nekretnina onih koji nisu vratili kredite, ali zanimanje za kupnju je slabo posebice u unutrašnjosti Srbije.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:20 28.02.2010.

balkanska prica...sa obje strane Dunava isto sranje

MA
MahnitiTapir
17:56 28.02.2010.

Pa, da, u Hrvatskoj je bolje. Srpski dug je nominalno točno duplo manji od Hrvatskoga. To, s obzirom na duplo više stanovnika u Srbiji ali i jednak nominalni, odnosno duplo manji BDP per capita, znači jednako per capita zaduženje. I I naravno, u Hrvatskoj su izgrađene ceste a građani su podigli standard kupovinom raznih trajnih i potrošnih dobara (nije da to podržavam, ali to je činjenca). Dakle, ipak je u Hrvatskoj bolje, ma koliko mi o tome šutjeli.

OB
-obrisani-
22:32 28.02.2010.

Jel susjedu crkla krava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije