Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati poslovanja

U prvih devet mjeseci prihodi HT-a 5,1 milijarda kuna

Davor Tomašković
Foto: Danijel Berković/Pixsell
30.10.2014.
u 09:36

- U uvjetima rastuće gospodarske krize Hrvatski Telekom je u prvih devet mjeseci zadržao vodeću poziciju u svim segmentima telekomunikacijskog tržišta - kazao je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković

U prvih devet mjeseci 2014. godine Hrvatski Telekom ostvario je prihode u iznosu od 5,1 milijardu kuna, izvijestili su iz kompanije.

U prvih devet mjeseci 2014. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pad prihoda HT-a iznosi 2,2 posto. "Unatoč povećanim troškovima vezanim uz transformaciju kompanije ostvarena EBITDA prije jednokratnih stavki u prvih devet mjeseci iznosi 2,0 mlrd kuna. Pad EBITDA prije jednokratnih stavki u trećem tromjesečju usporen je na 2,9 posto. U prvih devet mjeseci 2014. godine ostvarena neto dobit iznosi 717 milijuna kuna", izvijestili su iz HT-a.

"Zadržali smo vodeću poziciju"

- U uvjetima rastuće gospodarske krize, koji su za telekomunikacijsku industriju dodatno otežani uvođenjem nove naknade za upotrebu radio-frekvencijskog spektra,  Hrvatski Telekom je u prvih devet mjeseci zadržao vodeću poziciju u svim segmentima telekomunikacijskog tržišta uz istovremeno poboljšanje ključnih financijskih pokazatelja - kazao je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković i dodao da "u odnosu na isto razdoblje prošle godine usporili smo pad prihoda te su oni u prvih devet mjeseci gotovo stabilizirani".

- Fokus naših aktivnosti i u trećem tromjesečju bio je na transformaciji kompanije, s kojom nastavljamo i u narednom razdoblju kako bi stvorili temelje za budući rast poslovanja na domaćem, ali i širenje poslovanja  na regionalnom tržištu. Unatoč otežanoj gospodarskoj situaciji i promjeni regulative, a zahvaljujući provedenim transformacijskim aktivnostima, ostajemo pri našim objavljenim financijskim izgledima za 2014. godinu - zaključio je Tomašković.

>>Kriza i regulativa utječu na poslovanje

>>Atlantic, Ericsson NT i HT imaju najbolje odnose s ulagačima

Komentara 1

Avatar Duh_Prošlosti
Duh_Prošlosti
13:11 30.10.2014.

...tipični neoliberalno-kapitalistički način razmišljanja...fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije