Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meteor grupa

U Labudu višestruko povećana proizvodnja dezinficijensa, cijene po starom

Labud tvornica
Foto: Igor Soban/PIXSELL
23.03.2020.
u 14:06

- Potražnja je u ovim okolnostima, iz razumljivih razloga, tolika da takvih proizvoda uopće nema na skladištu već se sve količine dezinfekcijskih sredstava odmah s proizvodnih traka distribuiraju kupcima - kaže Laura Justinić Skoko, direktorica prodaje Labuda.

Svi naši radnici u proizvodnji koji svakodnevno dolaze na radna mjesta kako bismo pomogli našim sugrađanima da budu sigurniji i da se zaštite, biti će nagrađeni s 1000 kuna, a dodatno smo i za njih i za sve naše druge zaposlenike osigurali 2,3 tona proizvoda kako adekvatnu zaštitu imali i kuće za sebe i svoje članove obitelji - kaže Laura Justinić Skoko, direktorica prodaje Labuda u sastavu Meteor Grupe.

Grupacija, naime, na svojim proizvodnim lokacijama, uslijed jučerašnjih potresa, nije pretrpila štetu pa su proizvodne aktivnosti već danas nastavljene, s obzirom na važnost proizvodnje u okolnostima pandemije koronavirusa. Brzom reorganizacijom proizvodnje i prilagodbom poslovanja višestruko su, tvrde, povećali proizvodnju sredstava za dezinfekciju.

- Potražnja je u ovim okolnostima, iz razumljivih razloga, tolika da takvih proizvoda uopće nema na skladištu već se sve količine dezinfekcijskih sredstava odmah s proizvodnih traka distribuiraju kupcima – zdravstvenim i drugim ustanovama, poslovnim subjektima i drugim organizacijama. Imamo liste čekanja i redom isporučujemo robu čim se proizvede - kaže Justinić Skoko.

Video - Kako razgovarati s djecom o koronavirusu?

 

Zbog stalnog rasta potražnje intenzivno se radi na nabavi dodatnih količina sirovine kako bi se daljnjim povećanjem proizvodnje dezinfekcijskih proizvoda moglo u još većoj mjeri odgovoriti potrebama svih koji rade i skrbe o sigurnosti i potrebama građana i u ovim izvanrednim okolnostima.

- Trenutačno je proizvodnja šest dana u tjednu organizirana u dvije smjene između kojih je pola sata pauze unutar koje se, kao i na kraju radnog dana, provode redovite dezinfekcije proizvodnih pogona i drugih radnih prostora u kojima borave zaposlenici. Za sve radnike u proizvodnji osigurana je zaštitna oprema i dosljedno se provode sve preporučene mjere kojima je dodatno povećana razina sigurnosti - kažu u Labudu.

Osim povećanja prodaje dezinfekcijskih sredstva Meteor grupa – Labud bilježi i rast prodaje sredstava za čišćenje kućanstava. Proizvoda za higijenu doma ima dovoljno i na skladištima i u tom segmentu mogu se zadovoljiti sve potrebe kupaca i potrošača i u uvjetima povećane potražnje.

- Cijene svih proizvoda, i dezinfekcijskih i onih za čišćenje kućanstva, ostale su iste unatoč rastu cijene određenih sirovina - poručuju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije