Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja: Tvrtka Wenker-Križanec otvorila proizvodnju u tvornici 21. stoljeća

U Ivancu proizvode opremu za Fordove pogone u Rumunjskoj

wenker-križanec
Ljiljana Risek
27.11.2009.
u 18:27

Iduće godine tvrtka počinje s gradnjom još jedne hale u produžetku postojeće, s dvije tisuće četvornih metara proizvodne površine.

Unatoč globalnoj krizi i skepsi u vezi s novim proizvodnim ulaganjima, tvrtka Wenker-Križanec, sa sjedištem istoimene matične tvrtke u Njemačkoj, prošlih je dana u novoj, sofisticiranoj tvornici sagrađenoj u ivanečkoj industrijskoj zoni počela s proizvodnjom dijelova za gradnju najrazličitijih metalskih postrojenja. U suvremeno opremljenoj hali od 2000 četvornih metara radnici trenutačno proizvode izvozni program, točnije platforme, ograde, trake, stube, lakirnice i drugo, kojima će se Ford služiti za gradnju i opremanje pogona u Rumunjskoj. U gradnju i opremanje tvornice u Ivancu tvrtka Wenker-Križanec uložila je 11 milijuna kuna vlastita novca, bez kredita.

– Tvornica je sagrađena ove godine, od specijalnih panela iz našega vlastitog proizvodnog programa, sa savršenom toplinskom, zvučnom i protupožarnom izolacijom. Na takav sofisticiran sustav gradnje i opremanja išli smo jer su nam za Ivanec vezani dugoročni planovi – kaže zamjenik direktora Drago Križanec. Matična tvrtka u Njemačkoj, ali i širom Europe, čak i u Australiji, zapošljava stotinjak radnika, uglavnom hrvatskih. U proizvodnom su im programu i platforme, sušare, postrojenja za lakiranje i za proizvodnju opeka i papira, a u Ivancu će pokrenuti program vezan za proizvodnju panela za brodske kabine za luksuzne jahte, prefabrikaciju cijevi i drugo.

– Već iduće godine u produžetku sadašnje hale gradit ćemo novu, istu kao što je i ova. Na još 2000 “kvadrata” proizvodnog prostora smjestit ćemo velike strojeve, među njima i rezačicu na vodu s plazmom, koja stoji 400.000 eura, kao i savijačicu za lim i druge CNC uređaje – nagovijestio je D. Križanec. ()

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brujo
11:46 29.11.2009.

Ima u Hrvatskoj i pametni ljudi koji znaju voditi firme i ulagati te tražiti tržište takvim posuzetnicima treba pomoći a ne pomagati u dražavnim firmama gdje su svi lopovi manađeri a nisu bolji ni vođe sindikata .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije