Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rizik za poslovanje

Tri četvrtine tvrtki nije samo otkrilo veliki sigurnosni proboj u sustav

kompjuter
Shutterstock
29.11.2016.
u 06:00

Pozivajući se na istraživanje po kojem su tvrtke izložene napadima, HT lansirao Magentu 1 za poslovnjake - spaja mobilnu i fiksnu mrežu

Poslovni podaci najveća su vrijednost kompanija, a njihova količina raste stopom od 50 posto godišnje, podaci su jučer predstavljenog istraživanja HT-a. No, s rastom podataka rastu i rizici od virusa, krađe podataka ili ucjene zlonamjernim programima koji blokiraju korisnikov sustav. Istraživanja pokazuju kako je 2015. u svijetu putem računalnih mreža ukradeno više od 700 milijuna dokumenata, broj napada s pomoću zlonamjernih programa porastao je za 165 posto, a gotovo 40 posto kompanija napadnuto je virusima.

Rastuća specijalizacija među cyber kriminalcima dovela je do pojave “burze” cyber kriminala. Različiti “pružatelji usluge” nude probijanje sigurnosti tvrtki po cijenama već od 100 dolara. O važnosti cyber sigurnosti najbolje govore rezultati istraživanja prema kojima je 90 posto velikih i 74 posto malih i srednjih tvrtki u Velikoj Britaniji u 2015. imalo neki sigurnosni proboj. Više od 80 posto proboja ostaje neotkriveno dulje od tjedan dana, a tri četvrtine ih otkrije netko drugi, a ne sama napadnuta tvrtka.

U to ime HT je pripremio novi Magenta 1 koncept za poslovne korisnike. Osim što je, kažu, sigurniji, nudi potpunu konvergenciju fiksne i mobilne mreže, a samim time i uštede za srednja i velika poduzeća.

>>Magenta 1 objedinjuje sve usluge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije