Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećavaju udjele na tržištu

Tommy u ekspanziji prodajne mreže u Hrvatskoj

Tommy
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
29.10.2017.
u 07:12

Splitski lanac otvara nove trgovine, preuređuje stare, a dio je preuzeo i od Konzuma nakon posrnuća Agrokora

Rast prihoda, ekspanziju prodajne mreže i novih poslovnica te povećanje udjela Tommyja na hrvatskom maloprodajnom tržištu prate, naravno, i stalna ulaganja pa taj najveći trgovački lanac u Dalmaciji, nakon nedavnog otvorenja prvog hipermarketa u Zadru, danas otvara i renovirani maximarket u Metkoviću.

Iz Tommyja ističu kako kontinuirano ulažu u modernizaciju prodajne mreže i primjenu novih tehnologija u maloprodaji, te se nadaju kako će osuvremenjeni prodajni prostor donijeti novu dimenziju kupnje u Metkoviću i dolini Neretve. Prema podacima AZTN-a, trgovački lanac splistkog poduzetnika Tomislava Mamića u lanjskoj je godini držao između 5 i 10% hrvatskog tržišta. U 2016. prihodi su mu iznosili 2,36 milijardi kuna, za oko 4,3% ili oko 100 milijuna kuna više nego 2015., dok je neto dobit 113 mil. kuna.

Komentara 5

NO
nordic
10:26 29.10.2017.

pitam zenu od brata koliko ti pauza traje? kaze: dok sendvic traje! 160sati za 400eur... Sramota al sad ce mene neko napasti i reci, to je normalno. dodjem da kupim domace masline a ono sve uvezeno itd.... EU mora nesto tu poduzeti... radim isto u lancu prodajnih materijala i znam taj business.

PH
Petarstijena-HR
09:13 29.10.2017.

Tommy i Studenac nisu htjeli otkupljivati domaće proizvedeno voće i povrće ovu godinu (2017.), nego su uvozili ogromne količine višanja, trešanja, bresaka, šljiva, lubenica i prodavali ih hrvatskim građanima pod "domaće".Svo voće što se prodaje u Hrvatskoj, iz uvoza je, ubrano je prošle godine ili prije par mjeseci u boljem slučaju,nije svježe, iz hladnjača je, bez mirisa, arome i okusa....Za uvozno voće ne isplati se dati 1 kunu, osim banana.

HR
Hrabraja
08:20 29.10.2017.

Opet dokaz za ljudi iz Agrokora nece zavrsiti na cesti, nego ce ih preuzeti zdrava konkurencija . Ali gsn. Plenković, za to treba imati malu maturu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije