Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanja

Tomislav Opačak kupio 55 posto dionica tvrtke Projektgradnja

požega, ceste, prosvjed, tomislav opačak (1)
Dusko Mirkovic/PIXSELL
25.09.2012.
u 12:00

U Projektgradnji je 400 zaposlenih, a novi vlasnik ne kani nikoga otpustiti. Naprotiv, najavljuje nova zaposlenja

Brodski poduzetnik Tomislav Opačak kupio je Projektgradnju, najveću brodsku građevinsku tvrtku sa 400 zaposlenih. S većinskim vlasnikom Željkom Čugurom dogovorio je preuzimanje 55 posto dionica, a Čugura ostaje na mjestu predsjednika uprave.

– Projektgradnja ne zaostaje za drugim velikim građevinskim tvrtkama u Hrvatskoj, ali bez dokapitalizacije i rekonstrukcije to bi se lako moglo promijeniti. Motiv mi je upravo bio ne dopustiti propadanje i sačuvati sva radna mjesta, jer su mnogi perspektivni poslovni subjekti s tog područja propali i otišli u stečaj – kaže Opačak i dodaje kako je vrijednost ugovora poslovna tajna. Projektgradnja d.d. za izvođenje i projektiranje građevinskih objekata, osnovana 1989. godine u Slavonskom Brodu, po veličini je druga građevinska tvrtka u Slavoniji. Njezina je osnovna djelatnost izvođenje radova u graditeljstvu prve skupine zahtjevnosti, u skladu s najvišim stručnim standardima. Radnici tvrtke trenutačno su najviše angažirani u gradnji objekata za Agrokor u Baranji, ali rade i diljem Hrvatske.

– Sa svojim bogatim iskustvom i tradicijom Projektgradnja je, usudio bih se reći, iz tvrtke izrasla u brend. Preuzimanjem većinskog paketa dionica ni jedno radno mjesto nije ugroženo. Štoviše, planiramo i širenje poslovanja – istaknuo je brodski poduzetnik, inače vlasnik tvrtki Ceste, Poduzeća za ceste te Duhana, u kojima je zajedno s Projektgradnjom direktno i indirektno zaposleno oko 700 radnika.

Opačak je nedavno kupio pa odmah i prodao dubrovačku Ragusu, a krajem prošle godine punio je novinske stupce kamionskim prosvjedom pred kućom brodskog gradonačelnika Duspare zbog toga je nije dobio koncesiju za održavanje lokalnih cesta.

Komentara 1

PE
pelinkovac
12:24 25.09.2012.

Tomo car..i koloseum je njegov,uzet ce Tomo pola Broda i cjelu Posavinu kako mi se cini preko.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije