Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Todorić zainteresiran za zakup 6000 kvadrata Peveca u Rijeci

ivica todorić
Patrik Macek/Pixsell
19.03.2010.
u 19:00

Agrokoru je ponuđena i mogućnost otkupa zaliha prehrambenih proizvoda, koji se izbacuju s Pevecova asortimana, no uzeo bi ih samo kao kompenzaciju za stari dug od oko 2 milijuna kuna u oba stečaja, kaže stečajni upravitelj Darko Šket.

Todorićev Agrokor zainteresiran je za ulazak u Pevecove centre, ali samo kao zakupnik dijela prostora, kazao je stečajni upravitelj tvrtki Pevec Zagreb i Bjelovar Darko Šket.

Šket je već najavljivao mogućnost najma svih prostora u Pevecovim centrima koji neće trebati u poslovanju, s obzirom na to da se tvrtka u stečaju rješava dijela neprofitabilnih biznisa. No, Todorićev interes stigao je neočekivano brzo – i to baš za centre Rijeka i Slavonski Brod, koji su zadnji ostali za otvaranje jer su pretrpjeli velike manjkove, a u odnosu na kupovnu moć Brođana, čak je bilo i upitno otvaranje tamošnjeg centra koji je prevelik i na neodgovarajućoj lokaciji.

Uz Todorićevo zanimanje, sad će, doznajemo, i otvaranje Slavonskog Broda biti izvjesnije, postigne li se dogovor, a riječ je o najmu novih kvadrata za širenje biznisa Velpra, koji ima 15 distributivnih centara u Hrvatskoj i opskrbljuje Konzumove te dućane malih trgovaca obrtnika.

Todorić je zainteresiran za pet-šest tisuća kvadrata u Rijeci i tisuću-dvije u Slavonskom Brodu, kaže Šket. Dodaje da je Agrokoru ponuđena i mogućnost otkupa zaliha prehrambenih proizvoda, koji se izbacuju iz Pevecova asortimana, no već jučer je stigla odbijenica. Todorić ih je, objašnjava, htio uzeti samo u kompenzaciju za stari dug Peveca od oko 2 milijuna kuna u oba stečaja, na što u Pevecu ne mogu pristati. Iz Agrokora su pak danas potvrdili zainteresiranost samo za najam dijela centra u Rijeci.

Šket planira kako bi do ročišta 18. svibnja centri Rijeka i Slavonski Brod trebali proraditi, a s najmodavcima se pregovara i o centrima u Varaždinu i na zagrebačkom Žitnjaku. Nastavljaju se i intenzivni pregovori s dobavljačima-vjerovnicima. Nakon početnog stampeda na novootvorene centre, dosad su potpisani ugovori sa 100-tinjak dobavljača kojima bi se, prema planiranoj strategiji, kroz tekuće poslovanje Peveca u stečaju trebali podmiriti stari dugovi pretvaranjem potraživanja u vlasničke udjele u Pevecu ili reprogramom dijela obveza.

Šket računa na potpisivanje ugovora s još otprilike 50-ak dobavljača, što bi centrima osiguralo redovito punjenje i pune police. No, trenutačno to ide malo teže. Centri su lani prestali s radom prije otvaranja stečajnog postupka, pa neki dobavljači u ovoj godini nisu ukalkulirali Pevec u svoj plan i program, naglašava Šket.

Komentara 1

FT
franjo.tahi
11:20 20.03.2010.

Kmetovi imaju kao državu!!!! hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije