Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malim inovativnim hrvatskim kompanijama otvaraju put i na inozemna tržišta

Tisak povećao plaće radnika za 416 kuna svakog mjeseca

TISAK
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
12.02.2019.
u 12:45

Nedostaje im zaposlenika. Tisak najavljuje zapošljavanje umirovljenika na četiri sata dnevno uz sva prava iz kolektivnog ugovora

Zaposlenici Tiska, odnosno čak 90 posto njih, u ožujku će dobiti plaću uvećanu za 416 kuna. Tvrtka je za gotovo sve svoje radnike odlučila povećati primanja, a u planu je i isplata uskrsnice i regresa. U kompaniji podsjećaju da su lani isplatili božićnice u iznosu od 1500 kuna. Povećanje primanja u najvećoj se mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače, koji su i imali najniža primanja.

Povećanje plaće u ovom najvećem maloprodajnom lancu kioska u Hrvatskoj izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. godine značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina revolucionarizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, mjenjačnica, slanje paketa, navodi Tisak u priopćenju medijima.

– Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad – izjavio je Danko Duhović, predsjednik uprave Tiska. Poručuju i da će se u budućnosti fokus tvrtke stavljati na unapređenje radnih uvjeta i povećanje plaća. U planu je i rast zapošljavanja u kojem računaju na umirovljenike. Njima biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će uz plaću ostvariti i sva prava garantirana u kolektivnom ugovoru.

Nedavno su zaposlenicima Konzuma čija se primanja obračunavaju na temelju koeficijenta odobrili trajni dodatak na plaću u iznosu od 350 kuna. Time je iskorišten dio mjere o neoporezivoj nagradi zaposlenicima u iznosu od 7500 kuna po osobi. Dijelu radnika Konzuma ranije tijekom 2018. godine su i povećane plaće za oko šest posto, a poput radnika Tiska dobili su uvećani iznos božićnice od 1500 kuna, uz kolektivnim ugovorom garantirane uskrsnice, regres, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja.

Radnici Uljanika ponovo u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Asterix
Asterix
15:13 12.02.2019.

Sad će navaliti povratnici iz Irske.

BM
branko.mihalic1
15:14 12.02.2019.

nek kazu kolka im je placa sramota lopovluk na balkanski nacin

DU
Deleted user
13:57 12.02.2019.

Premalo za normalan život i prekasno. A gazda koji je kriv za propast Hrvatske još živi u otetom dvorcu i kuka da ga hrani rodbina. Gnjusno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije