Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Svjetska banka: Prijeti azijska kriza kao prije 10 godina

burza japanska
arhiva VL
19.10.2010.
u 15:45

Zbog sve većeg slijevanja kapitala u istočnu Aziju povećavana je mogućnost od "pregrijavanja" tržišta nekretnina.

Svjetska banka upozorila je da prijeti nova kriza u Aziji zbog sve većeg slijevanja kapitala u istočnu Aziju jer je povećavana mogućnost "pregrijavanja" tržišta nekretnina, objavio je danas Reuters. U Svjetskoj banci upozoravaju da tamošnje vlasti trebaju biti oprezne kako bi se izbjegle pogreške koje su se radile u azijskoj krizi prije 10 godina.

 - Veći priljev kapitala u kombinaciji s postojećom likvidnosti i porastom povjerenja u tržište, dižu tržišta kapitala kao i cijene nekretnina u nekim zemljama, ali podižu i strah od novog balona - upozorili su iz Svjetske banke.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar cros
cros
04:29 20.10.2010.

Sve je ovo na tragu usporavanja rasta BDP u Kini, a to je jedino mogucno smanjenjem suficita u vanjskoj trgovini, koji zahtjeva promjenu tecajne politike kineskog juana! Da, ovakve vijesti su doista smao obicni \"baloni\"!!!

UK
Ugo Kajvez
11:05 20.10.2010.

Očito jako boli anglo-amere što gube kontrolu nad svijetskim financijama ... pa grčevito pokušavaju rušiti te nove centre moći ........

UK
Ugo Kajvez
11:06 20.10.2010.

Nezaboravite pod čijom je kontrolom svijetska banka i MMF .... i sve će vam biti jasno ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije