Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri izazova

Svjetska banka: Hrvatskoj je nužna racionalizacija

Hongjoo Hahm
Nel Pavletić/PIXSELL
24.04.2012.
u 13:20

Hongjoo Hahm izražava nadu da će Vlada premijera Zorana Milanovića provesti mjere koje su zemlji prijeko potrebne kako bi se nadvladalo krizno vrijeme te izišlo iz recesije

Pred Hrvatskom su tri najveća izazova – fiskalna konsolidacija, nastavak reformi za povećanje konkurentnosti te priprema za ulazak u Europsku uniju, poručeno je iz Svjetske banke, piše HRT.

– Podizanje konkurentnosti iznimno je važno, a reforme nikad nisu dovršene. Iza Hrvatske su tri godine negativnog rasta BDP-a. Riječ je o vrlo dubokoj recesiji, najdubljoj od stjecanja neovisnosti, a predviđanje Svjetske banke za 2012. također je negativno – pojasno je direktor Svjetske banke Hongjoo Hahm za Hrvatsku koji je naglasio da je za Hrvatsku nužna racionalizacija da bi se manje trošilo, čime bi i javna potrošnja postala održivija.

Hahm je izrazio nadu da će Vlada premijera Zorana Milanovića provesti mjere koje su zemlji prijeko potrebne kako bi se nadvladalo krizno vrijeme te izišlo iz recesije. Također je uvjeren kako će Hrvatsku zbog visoke integriranosti s Europom zaobići negativni učinci prelijevanja krize u eurozoni.

Komentara 17

BB
brle brkić
13:32 24.04.2012.

Ovaj je definitivno pučki stražnjak.

KR
kreont
13:38 24.04.2012.

On izražava nadu, a hrvatskim građanima je već i ona oduzeta kao i poslovi kao i firme u kojima smo mogli i htjeli raditi. Sve je gotovo sve ste nam oteli.

OB
-obrisani-
15:30 24.04.2012.

evo još jednog u masonskoj pozi......drži globus u rukama........a nije mason.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije