Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šuker na GSV-u: Novi porezi ne dolaze u obzir

Ivan Šuker
Antonio Bronić
23.11.2009.
u 13:23

Sindikalna strana opovrgava da je teret krize pao samo na privatni sektor. Poslodavci kažu kako je prijedlog proračuna za sljedeću godinu tehnički ispravan i transparentan, ali je pitanje tko će ga puniti.

ZAGREB - Prijedlog proračuna za sljedeću godinu tehnički je ispravan i transparentan, ali je pitanje tko će ga puniti, poslodavačka je ocjena predloženog državnog budžeta za 2010. godinu o kojem su danas raspravljali socijalni partneri na Gospodarsko-socijalnom vijeću.

- Prijedlog proračuna za 2010. godinu predstavlja kontinuitet dosadašnje politike i ako se tako nastavi, čeka nas novih 40.000 do 50.000 izgubljenih radnih mjesta. Prošle godine nismo ulagali u razvoj nego u potrošnju, zato sad nismo konkurentni i gubimo radna mjesta  - upozorio je HUP-ov predstavnik Ivica Mudrinić, potpredsjednik GSV-a.

Ministar financija Ivan Šuker naveo je da proračun sadrži ono što građani mogu financirati te da novi porezi ne dolaze u obzir. Sindikalna strana opovrgava da je teret krize pao samo na privatni sektor.

- Dio državnog i javnog sektora osjetio je smanjenje plaća i zaposlenih te smanjenje poslova - napomenuo je Damir Jakuš.

Ključne riječi

Komentara 18

MB
mr_brown
13:47 23.11.2009.

idemo ponovo. Što je vijest za VL hdz bilten? 50000 (pedeset tisuća) ljudi ostaje bez posla ili da neće biti novih poreza!

Avatar Robinzon
Robinzon
16:02 23.11.2009.

Vidim da je vrag došao po svoje.Ove ću se godine morati odreći skijanja u Švici, a taj mjesec bih mogao iskoristiti za skupljanje ambalaže po kontejnerima.

MM
Mladen Miletić
15:33 23.11.2009.

Šuker na GSV-u: Novi porezi ne dolaze u obzir, bože što su pošteni što su milostivi prema HGrvatima nevjerovatno odkuda im toliko punoooooo karaktera. Možemo reči jednako su nam jakoooo dobri kao i turci prije stotine godina samo osim svihih nedača samo jedan m asni Harač .. Novi hatačlije ne dolaze u obzir jel smom svjesni da bi nas takav potez koštao zasigurno neke i glavurde...Jel teško podnose neki odlučniji Hrvati gledati djecu kako gladuju zbog bolesne ekonomske \"politike\" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije