Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN PROJEKT

Solani Nin dodijeljeno 1,2 mil. kn bespovratnih sredstava za ekološku proizvodnju

solana nin
Foto: PR
05.12.2013.
u 16:08

Cilj dodjele bespovratnih sredstava je postizanje veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji

Danas je predstavljen 1,4 milijuna kuna težak projekt Solane Nin pod nazivom Cvijet soli i poslovanje - ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli.

Projekt vrijedan 186.135,68 EUR sufinancira Europska unija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstvo poduzetništva i obrta u iznosu od 158.066,42 EUR, dok Solana Nin participira s udjelom od 28.069,26 EUR. Cilj dodjele bespovratnih sredstava je postizanje veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji, izvijestili su iz Solane Nin.

Ključne aktivnosti projekta obuhvatit će rekonstrukciju postojećih pogona Solane Nin, koja će zadovoljiti sve potrebne standarde organske i ekološke proizvodnje soli, unaprjeđenje proizvodnih procesa, eko certifikaciju, edukaciju djelatnika o ekološkim procesima, te promociju vrijednosti koje generira projekt.

>> Otvaranje izložbe "Luka antičkog Nina"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije