Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Smijenjena uprava HAC-a, novi je direktor Stjepko Boban

kalmeta
Mišo Lišanin
21.11.2009.
u 18:12

Božidar kalmeta, ministar prometa: "U HAC-u se stvorila klima nepovjerenja i podmetanja, pa tvrtka nije normalno funkcionirala"

Vlada je danas smijenila cjelokupnu upravu Hrvatskih autocesta. Umjesto Jurice Prskala na čelo HAC-a postavljen je Stjepko Boban. Smijenjeni su i Ivica Mlinarević i Marijo Lovrinčević.

– Loša se klima stvorila u HAC-u, klima nepovjerenja i podmetanja, pa poduzeće nije moglo normalno funkcionirati – kazao je ministar prometa Božidar Kalmeta. Na mjesto predsjednika Hrvatskih cesta, umjesto Bobana, imenovan je Jakov Krešić, dosadašnji član uprave HC-a. Najavila je premijerka i reformu javne uprave jer u njoj ”nema potrebnih stručnih ljudi”, a s druge strane ima mnogo ljudi viška. Najavila je i preustroj lokalne samouprave.

– Do kraja ove godine najavit ćemo prve poteze, a revidirat ćemo i menadžerske ugovore u javnim poduzećima. Bez okolišanja treba reći da će biti još teških odluka – kazala je J. Kosor.

Komentara 19

SU
sunce55
18:29 21.11.2009.

GLAVNI I ODGOVORNI JE MINISTAR KALMETA. Naši ministri \"pojima nemaju\" što se događa u resoru za koji su oni zaduženi. Loše opravdanje za lopovluk i kriminal. Molim ministra da odstupi sa svojeg mjesta, jer ako ništa nezna onda je nesposoban,, ili možda potkupljiv???

OB
-obrisani-
18:57 21.11.2009.

Treba odmah zamoliti pobjegloga kapetana Iveka da se vrati na scenu i preuzme HAC..On če vas sve ohrabriti sa rećenicom: Nečemo dati ni mm avtoputa Slovencima i u vezi spora oko asfalta idemo samo na Haaški sud..S obzirom na iskustva koja imate od Haaga neče biti ništa, nešto asfalta če nestati kod 200 najbogatijih familija a od onih nedamo ni mm avtoputa čemo Slovenci na arbitraži dobiti pokoji km..Dakle treba pravi pošten i sposoban čovijek za HAC koji ide 200 km na sat i kapetan Ivek je takva najsposbnija osoba u vašem izvan EU zavičaju..

KV
kvakva
16:37 23.11.2009.

A Kalmeta, koji je za sve i sva najodgovorniji, ostaje. To je ta, navodna nova, Hrvatsku iz gliba izvlačeća politika J. Kosor. Recite, oma li države igdje u kojoj bi ministar mora i brodova i automobila itd. i dalje bio ministar nakon havarije Marka Pola, udesa teretnog vlaka u Rijeci, ubojstava HŽ putnika pri Splitu, kriminala u HAC-u i drugim sličnim državnim firmama, itd itd. Kalmeta ulazi u Guinness, Hrvatska rekorderka po morskom ministru i njegovim nedjelima. Granice neodgovornosti su beskonačne - ime im je Kalmeta i J. Kosor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije