Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neovisnost

Siemens želi osnovati vlastitu banku

siemens
nnn
28.06.2010.
u 08:38

Banka neće biti za klijente, nego bi tehnološkog diva u ozračju financijske krize trebala učiniti manje ovisnim o kreditnim institucijama.

Njemački tehnološki koncern Siemens namjerava osnovati vlastitu banku.

– Nedavno smo zatražili licenciju za osnivanje banke – kazao je Siemensov šef financija Joe Kaeser u razgovoru za Süddeutsche Zeitung. Banka, za koju u Siemensu očekuju skoru dozvolu, neće biti za klijente, nego bi tehnološkog diva u ozračju financijske krize trebala učiniti manje ovisnim o kreditnim institucijama.

Ključne riječi

Komentara 4

OR
ordinaryhandsome
11:38 28.06.2010.

bome odlična ideja hebate.. takav poseban (opravdano izvanporezni) konto bi trebao bit svugdje zakonom odobren, bilo bi puno bolje za razvoj osobnih investicija i razvoj proizvodnje od Banaka - koje s tim svojim glupostima, striktnim anuitetima i kamatama i kvazi-kaznama sve rashebu (ne koristim bankarske novce, al naslušao sam se toga). Čak i vice verssa prema poduzećima, ma bravo Siemens hebemti misha, pao sam na pod sad :) na prvu kartu pomalo smiješna vijest al.. daaaaaaleko od toga PS: osobno, uvijeeeek gledam da nemam posla s Bankama kad je to moguće.. Jednom sam razmišljao o kreditu od 2 milijuna kuna, a za 10 god trebao bi vratit 3,5 heeeeeeej pa kaj ste vi ludi :D Užaaaaas, fakat ti se isplati otvorit svoju banku još na kraju davat plaće i kaj sve ne i opet si u plusu hahahahah

UK
Ugo Kajvez
11:39 28.06.2010.

To je već postojalo u samoupravnom socijalizmu ..... niš novo ......

OR
ordinaryhandsome
12:41 28.06.2010.

pa OOUR-ima u socijalizmu su rukovodile države, logično. ustvari njima to nije ni trebalo, imali su SDK za razvoj. no sad je priča, blago rečeno 180 stupnjeva drugačija. ljudi se boje čuvat novac na formalnim računima da ih netko nee počisti, u prvom redu porezna. nije mi jasno kako govrnmenti očekuju progres od kompanija, ako smatraju da sav novac kompanija treba završit u ministrstvu financija. kao \"žanji, al dopusti da ti pokupim sjeme prvo\" heheh. Koja pamet..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije