Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunčani Hvar

Šef Orca Ott zaprijetio tužbom, Čobanković odgovara: Neka izvoli!

EBM (1)
Screenshot
07.01.2011.
u 11:50

Nakon što je policija ispitala izvršnog direktora Orco grupe, on se u intervjuu EBM-u požalio da je kao strani investitor u Hrvatskoj diskriminiran...

Izvršni direktor Orco grupe Jean-Francois Ott zaprijetio je tužbom međunarodnom sudu ako Hrvatska u iduća tri mjeseca u pregovorima s tom tvrtkom ne postigne prijateljsko rješenje oko restrukturiranja Sunčanog Hvara čiji su većinski vlasnik.

Radili sa strašću
Izjavio je to u intervjuu za portal EuroBusiness Media, a tu je prijetnju iznio i u pismu premijerki Jadranki Kosor. Ott i dalje tvrdi kako je njegovo ispitivanje u policiji politički motivirano te ga povezuje s Hrvatskim fondom za privatizaciju koji nije podržao Orcov plan restrukturiranja Sunčanog Hvara. U intervjuu je naglasio kako se u Hrvatskoj kao strani investitor osjeća diskriminiranim te je napomenuo da je Orco prije pet godina došao u RH, nakon što je pobijedio na natječaju HFP-a za kupnju hotela Sunčani Hvar, sa željom da dugoročno investira.

– Sve smo radili sa strašću i uložili smo mnogo rada. Pet godina poslije, izloženi smo nepravednim uvredama i potpunom nedostatku pristojnosti prema nama kao stranim investitorima – žali se Ott.

Optužuje HFP da nije ispunio svoje obveze u vezi s ulaganjem u Sunčani Hvar, dok je Orco investirao 65 milijuna eura. Poručio je kako se u ponedjeljak ujutro vraćaju u Sunčani Hvar te će se usredotočiti na poslovanje i klijente. Odbacio je nagađanja da je Orco iz Sunčanog Hvara izvukao oko dva milijuna eura. Iako je pismo uputio premijerki, Jadranka Kosor na sjednici Vlade nije komentirala najnovija zbivanja. Umjesto nje to su učinili potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Petar Čobanković, koji je i predsjednik UO-a HFP-a, te ministar turizma Damir Bajs.

Uvijek ima rješenja
– Uvijek vjerujem da ima rješenja, a ako netko smatra da je nečim oštećen, neka izvoli tužiti. Mi moramo štititi interes Hrvatske te zaposlenika i jedinica lokalne samouprave – rekao je Čobanković, koji ne smatra da slučaj Sunčani Hvar šteti dolasku stranih investitora u Hrvatsku.

– Ne štetimo mi ničemu. Svatko je dobrodošao u Hrvatsku, ali svatko isto tako mora poštovati zakone – zaključio je Čobanković. Bajs pak kaže kako je očito da odnosi između HFP-a i Orca nisu uvijek bili idilični, što je rezultiralo sadašnjom situacijom.

Komentara 34

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
12:28 07.01.2011.

Ott je u pravu jer diskriminacija postoji u Hrvatskoj ! Ponasanje vlasti u Hrvatskoj po Otinom izvjestaju je istina jer se je to isto dogadjalo Hrvatima povratnicima iz emigracije po ovratku i potom su imali nameru da Bankrotiraju povratnikesa svojimesa svojim zahtjevma ako ne potplatiju usluge koje su bez zakona koji daje mogucnost opstanka u poslovanju pa tako je cijelo poslovanje u rvatskoj Korumpirano dabi moglo pstati .

DR
dreamteam
14:27 07.01.2011.

Ako strani investitori misle da je Hrvatska pravna drzava po ugledu na one u zapadnoj Europi onda se varaju. U Hrvatskoj se treba ponasati mafijaski onda to ide. Pravnim puteme brzo ste oprani.

Avatar florenz
florenz
14:44 07.01.2011.

Pitanje je: većinsko vlasništvo je jedno, a šansa za otuđivanje (rasprodaje) drugo pitanje. Kakve garancije ima HFP da ORCO-grupa neće nakon uloženog novca i stjecanja zemljišnog vlasništva jednostavno parcijalno vršiti rasprodaju objekata i u \"debelu\" zaradu jednostavno cijelo projekt napustiti. Po meni, objekte uopće ne treba pšrodavati već DAVATI U ZAKUP na određeni broj godina u kojem bi se investiotoru isplatilo ulaganje i uspješno poslovanje u zakupnom roku i pod uvjetom da ne devastira objekte u zadnjim godinama korištenja već ih u obnovljenom stanju vrati, ukoliko ne želi daljnje poslovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije