Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovna priča

Sa samo 24 godine otvorila hostel u centru Zagreba

the brit hostel
Petar Glebov/PIXSELL
02.04.2013.
u 16:53

Matea Pokrovac, vlasnica novootvorenog hostela, poručuje da su za uspješno poslovanje bitni dobra organizacija i sposobni zaposlenici kojima možete vjerovati

 

The Brit Hostel. Ne, ne predstavljamo vam britanski hostel, već se radi o hostelu u samom centru Zagreba, na Britancu. U ugodnom interijeru dočekuju vas srdačni zaposlenici koji opravdavaju njihov moto obiteljskog hostela. Otvorile su ga u 12. mjesecu prošle godine Matea Pokrovac, koja ima samo 24 godine, i Moravka Pokrovac, njezina majka. Za funkcioniranje hostela se brine Matein dečko Dalibor Mačkić, koji ima funkciju voditelja. Otkrili su nam što je sve potrebno za pokretanje vlastitog posla.
Kada ste počeli razmišljati o pokretanju vlastitog posla i tko je došao na ideju otvaranja hostela?
Matea: Prije nego što smo otvorili hostel moja mama je imala firmu koja se bavila iznajmljivanjem vlastitih nekretnina kao što su poslovni prostori, stanovi i slično. Mi smo zapravo proširili djelatnost na usluge smještaja i na ugostiteljstvo jer imamo bar (u sklopu hostela) koji je inače otvoren i za građanstvo koji nisu gosti. Ovaj prostor smo iznajmljivali prije nego smo pokrenuli posao. Bilo je tu raznih firmi, a čak je bila jedanput i srednja škola. Nakon toga smo morali potpuno adaptirati prostor, znate kakvi su srednjoškolci. S obzirom na to da je prostor bio kompletno namješten, sada smo imali manja ulaganja za ovaj posao. Shvatili smo da je situacija na tržištu toliko loša da prostor od 500 kvadrata ne možemo iznajmiti bez da to bude jako ispod cijene pa smo odlučili da probamo otvoriti hostel. Na ideju smo zapravo došli skupno moja mama, Dalibor i ja. Mada hostela u Zagrebu sada ima dosta, veličina prostora je diktirala što će biti u njemu, a to nam je prvo palo na pamet.
Dalibor: Problem je bio u tome što je bilo dosta ponuda etažnog iznajmljivanja, no to bi nam onda bile komplikacije. U slučaju da iznajmite prizemlje i prvi kat, teško da će itko uzeti drugi i treći, a upitno je da li bi se ikada iznajmili.

The Brit Hostel. Ne, ne predstavljamo vam britanski hostel, već je riječ o hostelu u samom centru Zagreba, na Britanskom trgu. U ugodnom interijeru dočekuju vas srdačni zaposlenici koji opravdavaju njihov moto obiteljskog hostela. Otvorile su ga u 12. mjesecu prošle godine Matea Pokrovac, koja ima samo 24 godine, i Moravka Pokrovac, njezina majka. Za funkcioniranje hostela brine se Matein dečko Dalibor Mačkić, koji ima funkciju voditelja. Otkrili su nam što je sve potrebno za pokretanje vlastitog posla.

Kada ste počeli razmišljati o pokretanju vlastitog posla i tko je došao na ideju otvaranja hostela?

Matea: Prije nego što smo otvorili hostel, moja mama je imala firmu koja se bavila iznajmljivanjem nekretnina kao što su poslovni prostori, stanovi i slično. Mi smo zapravo proširili djelatnost na usluge smještaja i na ugostiteljstvo jer imamo bar (u sklopu hostela) koji je inače otvoren i za ljude koji nisu gosti. Ovaj prostor iznajmljivali smo prije nego što smo pokrenuli posao. Bilo je tu raznih firmi, a čak je bila jedanput i srednja škola. Nakon toga smo morali potpuno adaptirati prostor, znate kakvi su srednjoškolci. S obzirom na to da je prostor bio kompletno namješten, sada smo imali manja ulaganja za ovaj posao. Shvatili smo da je situacija na tržištu toliko loša da prostor od 500 kvadrata ne možemo iznajmiti, a da to ne bude jako ispod cijene, pa smo odlučili da pokušamo otvoriti hostel. Na ideju smo zapravo došli zajedno – moja mama, Dalibor i ja. Iako hostela u Zagrebu sada ima dosta, veličina prostora je diktirala što će biti u njemu, a to nam je prvo palo na pamet.

Dalibor: Problem je bio u tome što je bilo ponuda za etažno iznajmljivanje, no to bi nam stvaralo komplikacije. U slučaju da iznajmite prizemlje i prvi kat, teško da će itko uzeti drugi i treći, a upitno je biste li ih ikada iznajmili.

Ostatak intervjua pročitajte na Pametnoj kuni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije