Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalna bitka

Renomirani taksi-prijevoznici protiv Ubera će se boriti novom aplikacijom Karhoo

Uber
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.10.2015.
u 10:30

Taksisti će sami određivati cijene, a Karhoo će uzimati 10 posto

Uber, aplikacija za pametne telefone preko koje se naručuje taksi-prijevoz, a koja je od prošlog tjedna dostupna i u Hrvatskoj, dobila je još jednog globalnog konkurenta – Karhoo. Preko te aplikacije korisnici će, piše Financial Times, imati pristup tisućama licenciranih taksista, uključujući i newyorške tvrtke za najam vozila i poznate londonske crne taksije.

Tako su tvrtke Carmel i Dail 7 iz New Yorka i najveći britanski minitaksi prijevoznik Addison Lee, zbog straha da će im Uber poremetiti poslovanje, odlučili svoje usluge ponuditi preko Karhooa.

Uber je u Hrvatsku stigao u svojoj varijanti UberX koja nudi prijevozne usluge licenciranih taksista. Uberpop, koji omogućuje svakom tko ima vozačku dozvolu i automobil da bude taksist, u Hrvatskoj zakonski nije dopušten, no u mnogim državama jest. Zbog toga je Uber velika prijetnja licenciranim taksistima diljem svijeta. Karhoo je pak izabrao drugačiji pristup od Ubera i nudi usluge prijevoza isključivo renomiranih tvrtki i time omogućuje korisnicima da odaberu između različitih pružatelja usluga i različitih cijena. Taksi-tvrtke će određivati cijene, a Karhoo uzimati sebi 10 posto od svakog putovanja.

Uber već ima jake konkurente koji se, doduše, nisu globalno raširili kao on. Tako mu je Kini najveći rival tvrtka Didi Kuaidi, u Sjedinjenim Američkim Državama s Uberom se tuče Lyft, a u Indiji Ola.     

>>Isprobali smo Uber: Došli i obećali 25 posto niže cijene, ali...

>>Vozači prelaze u Uber zato što si sami određuju radno vrijeme i sigurniji su jer – nemaju gotovinu

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
Zagzibar
08:04 28.10.2015.

Ovaj Karhoo zvuči doslovno kao autok*rva... Ahahahahaha

CV
cvijece
14:02 29.10.2015.

Koji su taksisti renomirani a koji su nerenomirani?U čemu je razlika?

JB
juraj.borich123
12:36 06.11.2015.

jedva čekam uberpop... nadam se da će ga biti do ljeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije