Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUO

Registracija uz internetske police osiguranja

promet
arhiva vl
16.03.2010.
u 15:33

Internetski ispis potvrde o sklopljenom autoosiguranju vrijedit će 30 dana. S potvrdom osiguranik registrira vozilo u stanici za tehnički pregled, bez čekanja u redovima za ugovaranje osiguranja.

Hrvatski ured za osiguranje razvio je u suradnji s osiguravateljima internetski servis koji omogućava sklapanje ugovora o osiguranju od automobilske odgovornosti, uz plaćanje internetskim bankarstvom ili karticama.

- I dosad je bilo moguće sklopiti policu osiguranja internetom, ali je trebalo nekoliko dana da izvornik police stigne na kućnu adresu. Sad je taj problem riješen, a ispisana potvrda o osiguranju, s naznakom zaštitnog koda, vrijedi 30 dana. S potvrdom osiguranik može produljiti prometnu dozvolu i registrirati vozilo u bilo kojoj od 160 stanica za tehnički pregled, bez čekanja u redu za ugovaranje osiguranja - objasnio je Hrvoje Pauković, predsjednik HUO-a.

Tijekom 30 dana potvrda vrijedi u svim situacijama u kojima je inače potreban izvornik police, primjerice, u slučaju prometne nezgode ili prekršaja.

- Ovo je još jedan način borbe za smanjenje broja neosiguranih vozila - zaključio je Mario Pavlak, voditelj informacijskog centra HUO-a.

Servis je u primjeni od ponedjeljka 15. ožujka, a za početak rada, kažu u HUO-a, softverski su se pripremili i osiguravatelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije