Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog svega što su proživjeli moraju biti oprezni

Radnici Željezare Split zahtijevaju masovne nerede

željezara split
Arhiv VL
05.10.2009.
u 16:22

Optužili su povjerenike Nezavisnog sindikata, Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskoga sindikata metalaca da su sklopili pakt s Vladom i poljskim Zlomrexom, da su ih izdali i prodali.

Gotovo 480 radnika Željezare Split koji mjesecima ne rade gube strpljenje.

Zbog toga jer se ništa ne događa niti rješava, što su problemi Željezare marginalizirani i potisnuti u zapećak, žestoko su se pobunili.

Gube strpljenje
Optužili su povjerenike Nezavisnog sindikata, Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskoga sindikata metalaca da su sklopili pakt s Vladom i poljskim Zlomrexom, da su ih izdali i prodali. Radnici Željezare zahtijevaju žestoke akcije, pa čak i masovne nerede jer smatraju da će na taj način stvoriti situaciju da se o njihovoj tvrtki konačno povede računa.

Dopisi su tajna
Četvero sindikalnih čelnika, Tonči Mužić, Mladen Bekavac, Jozo Ivančević i Katica Nejašmić, odlučilo je stoga, ako se do kraja ovoga tjedna ne organizira sastanak predstavnika Vlade, Hrvatskoga fonda za privatizaciju, vlasnika Željezare Zmorexa, britanskog fonda Carlson i radnika, u ponedjeljak ili najkasnije u utorak početi štrajkati glađu ispred zgrade Ministarstva gospodarstva u Zagrebu!

– Na sastanku u Vladi 28. kolovoza dogovorili smo rješavanje problema Željezare. Obećano je hitno održavanje novog sastanka 16. rujna na kojemu bi svaka strana iznijela svoju ponudu, zahtjev i stav na temelju čega bi se definirali dalji koraci u ostvarivanju glavnoga cilja, pokretanja proizvodnje – objašnjava Tonči Mužić, povjerenik Nezavisnoga sindikata Brodosplita.

No, od tada ništa se nije dogodilo. Sindikalisti su svakodnevno od mjerodavnih institucija zahtijevali sastanak i zatražili da im se dostave dopisi koje je Ministarstvo gospodarstva uputilo Zlomrexu i Carlson fondu. Nikakav odgovor nisu dobili, a za dopise im je rečeno da su tajna i da će ih dobiti na uvid na sastanku.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
17:10 05.10.2009.

Santjagu iZagiu- Uz ovoliko brodogradilišta mi nemamo ni jednu željezaru toliko o sposobnosti polanćeca i hrvatskog gospodarstva!

DO
donyvegy
18:31 05.10.2009.

Polančec, kao i uostalom većina njegovih prethodnika, \"zadužen\" je da uništi sve što je preostalo za uništiti. Kada se rasproda sve, obzirom na mali broj stanovnika, svi ćemo moći primati socijalnu pomoć od EU. Doduše, zauzvrat će im neka od naših \"vlada\" darovati štogod nekretnina, napr. otoke, more, rijeke, jezera.. kog vraga da se time patimo...

SA
Santiago
17:08 05.10.2009.

Viktor Lenac - afera u kojoj je sanirano privatno brodogradilište Račanovog prijatelja i kuma Slavka Linića ,Damira Vrhovnika dok je ovaj u isto vrijeme imao mjesečnu plaću – sto pedeset tisuća kuna.Ovo je čisti primjer tko je kriv za propast hrvatskih brodogradilišta.Krivi su drugo iz SDPeja koji su isisali sve novce iz njih.Neka se državno odvjetništvo pozabavi sa ovim slučajem jer vjerujem da će naći prave krivce a ovakve tipove kao što Linić neka se što brže procesuiraju lici pravde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije