Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voćni okusi

Radleri ugrozili prodaju gaziranih bezalkoholnih pića

'crna...zagreb...08.10.2004. munich, piva od litre, alkohol foto: goran stanzl'
'Goran Stanzl'
21.07.2011.
u 10:30

Prodaja gaziranih bezalkoholnih pića u travnju i svibnju pala je za 7350 hektolitara u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno za 3,4%, s obzirom na to da su im radleri najveća konkurencija, pogotovo u ugostiteljstvu.

Prodaja piva u travnju i svibnju ove godine porasla je za 12.810 hektolitara ili 3,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, čemu su najviše pridonijele mješavine piva i sokova na našem tržištu ili popularni radleri, pokazalo je istraživanje agencije Hendal i magazina Ja Trgovac.

U prvih pet mjeseci 2011. potrošilo se 14.883 hektolitara radlera (maloprodaja i ugostiteljstvo), što je 1,8% ukupne količinske prodaje piva ove godine, dok u svibnju voćna piva imaju udio od čak 5,7% s ukupno plasiranih 11.176 hektolitara na tržište. S druge strane, prodaja gaziranih bezalkoholnih pića u travnju i svibnju pala je za 7350 hektolitara u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno za 3,4%, s obzirom na to da su im radleri najveća konkurencija, pogotovo u ugostiteljstvu, a i pivarskoj su industriji, koja već dvije godine bilježi pad prodaje, dali novi vjetar u leđa.

U novom trendu u pivarskoj industriji unosnu su zaradu namirisali i u Agrokoru koji će ovih dana na tržište preko Konzuma lansirati svoju K-plus varijantu, dok Karlovačka pivovara i Carlsberg na tržištu nude radlere od limuna, slovenski Union i od crvene naranče i grejpa, Zagrebačka pivovara Ožujsko limun i jabuku, a Osječka stari-novi Biker. Grube su procjene da će ukupna realizacija pivskih mješavina s voćnim okusom u ovoj godini biti oko 330 mil. kuna od ukupnog pivarskog kolača od oko 3,3 milijarde kuna.

 

Komentara 22

ID
Irena D.
12:27 21.07.2011.

Pivica s limunićem definitivno prolazi bolje od Coca cole - s kojom se btw može odlično izribati sudoper!! Provjereno! ;))

MA
marinkomarinko
14:05 21.07.2011.

zašto me deletaš admin ? opet? ne shvaćam? pa nek propadne najveći svjetski brend bezalkoholnog pića koji se zov C-C jesi zadovoljan?

Avatar patkovic
patkovic
14:28 21.07.2011.

jako pametno , mala koncentracija klincima za početak a do kraja alkosi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije