Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atlantic grupa

Prve energetske pločice na tržištu već 2015.

'11.05.2012., Zagreb - Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i vlasnik Atlantic grupe.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/2
27.01.2014.
u 09:30

U prvoj godini proizvodnje otvorit će se 50-ak, a uz planirani rast poslovanja za dvije do tri godine od 160 do 200 novih radnih mjesta

U idućih nekoliko dana trebala bi biti izdana lokacijska dozvola za izgradnju nove tvornice za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane u Novoj Gradiški. Riječ je o 120 milijuna kuna vrijednoj investiciji Atlantic grupe Emila Tedeschija, koja je s ulaganjem počela prije četiri mjeseca potpisivanjem predugovora u novogradiškom Industrijskom parku. Izgradnja hale površine 6000 četvornih metara počet će najkasnije početkom svibnja, a završetak je planiran u listopadu. Prvi proizvodi na tržištu se očekuju već početkom 2015.

– Riječ je o iznimno vrijednom i značajnom ulaganju, koje će označiti preporod Nove Gradiške i zaustaviti negativna gospodarska kretanja. Vjerujemo da će odluka Atlantic grupe, kao jedne od najkvalitetnijih hrvatskih tvrtki, usmjeriti i druge zainteresirane investitore prema našem gradu – kaže Ivan Sertić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška. U tvornici će se već u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50-ak, a uz planirani rast poslovanja za dvije do tri godine između 160 i 200 novih radnih mjesta. U Atlantic grupi kažu da nova tvornica u njezinu portfelju predstavlja dodanu vrijednost i u drugim segmentima poslovanja kompanije, kroz mogućnost razmjene znanja i širenja asortimana u suradnji s drugim poslovnim područjima koja nose prehrambeni predznak.

>> Tedeschi preuzima Unileverovu distribuciju u Hrvatskoj i Sloveniji

Komentara 3

Avatar Marko232
Marko232
12:43 27.01.2014.

Kada naši poduzetnici u svakom gradu budu izgradili jednu bar ovoliko veliku tvornicu onda mi budemo smanjili nezaposlenost i definitivno izašli iz krize. Niti jedna zemlja nije bogata zbog turizma i poljeprivrede.

MI
mihael6
19:04 27.01.2014.

Odlične vijesti

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
17:58 27.01.2014.

Hoće prijatelj Zoki prvi probati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije