Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magma

Propali pregovori s Poljacima, je li ih uopće i bilo?

'fizulic_PXL_unu_180711'
''
19.07.2011.
u 11:00

Slobodan Vučićević tvrdi "kako s NCA Investment groupom, kao većinskim vlasnikom tvrtke Adria Design, dosad službeno nije kontaktirao ni jedan zainteresirani kupac" – pa s grupom tako nije kontaktirao ni poljski Empik.

Pregovori s poljskim NFI Empik Media Fashionom o preuzimanju trgovina Turbo limača propali su, što znači da Magma i dalje ostaje vezana za svog neželjenog srpskog partnera Slobodana Vučićevića u zajedničkoj tvrtki Adria Design, potvrdili su iz Magme u priopćenju na Zagrebačkoj burzi.

Kupovanje vremena?

Tvrde da je na skupštini društva Vučićević kao većinski vlasnik odbio prodaju zajedničke tvrtke, čime je propao pokušaj Fižulićevih da probleme nastale "NCA Investmentovim nepoštovanjem krovnog sporazuma riješe prodajom trećima", a trenutačno nema pomaka ni u njihovim međusobnim odnosima.

U svom odgovoru Večernjem listu Slobodan Vučićević, međutim, tvrdi ""kako s NCA Investment groupom, kao većinskim vlasnikom tvrtke Adria Design, dosad službeno nije kontaktirao ni jedan zainteresirani kupac" – pa s grupom tako nije kontaktirao ni poljski Empik. Stoga ne vidi ni ozbiljan razlog za razgovor s Fižulićima o tome.

Nagađa se tako da priopćenjima na burzi, poput današnjega, Fižulići samo kupuju vrijeme kod banaka. U kompaniji se, naime, nadaju skoroj deblokadi računa Magme, zbog čega još uvijek nije stekla uvjete za refinanciranje tranše od 6,1 mil. eura komercijalnih zapisa, koji su na naplatu stigli 1. srpnja, gotovo jednako koliko Fižulić traži od Vučićevića na ime posljednje rate za Turbo limač. S vremenom se povećao i broj vjerovnika koji su pokrenuli prijedloge za stečaj Magme.

Izglađeno s Ukrasom

Poslovni je dnevnik objavio kako nakon dvije godine utjerivanja duga osječka tvrtka Ukras od Magme potražuje 2,7 milijuna kuna, a na sud su stigli i prijedlozi Megatrenda i Blitz-Cinestara, kojima je navodno već podmiren dug.

Nakon što su z Magme kratko odgovorili da su sva pitanja između njihove tvrtke i spomenutih dobavljača posve riješena, to je jučer potvrdio i prokurist Ukrasa Zdenko Matrić istaknuvši da je Magma već uplatila dio novca koji potražuju, a dio će uskoro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije