Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA LJUBICE GATARIĆ

Prijete masovni bankroti zbog rasta kamata, Europa dogodine ide u recesiju? Evo što čeka Hrvatsku

02.08.2022.
u 14:00

Na valu dobre turističke sezone i vjetra u leđa koji je došao s odlukom o pristupanju europodručju, domaća ekonomija u ovim vrućim ljetnim danima uglavnom bilježi dobre rezultate. Zaposlenost testira nove rekorde, slično kao i potrošnja, a da nije inflacije, Hrvatska bi se mogla prikazivati kao mirna oaza skrivena od olujnog mora. No daleko smo od mira jer inflacija ima dva lica, rast cijena diže prihode turističkog sektora i proračuna, no unosi veliku nesigurnost u poslovanje, smanjuje standard svih slojeva stanovništva, a preko hrane najviše udara na siromašnije.

Komentara 36

BE
Belkanto
15:17 02.08.2022.

Prica mi kolega da je dans bio u saborskom restoranu i da su tamo od 1. kolovoza porasle cijene obroka hrane i da glavno jelo s prilogom umjesto dosadašnjih 15 kuna saborski zastupnici plaćaju tri kune više, odnosno 18 kuna.na. Dnevni prilog u saborskom restoranu sada košta 10 kuna (prije je cijena bila 9 kuna), dnevna juha je 5 kuna (prije 4 kune), za desert se plaća 5 kuna (4 kune), a cijena salate je 4 kune (3 kune). Kazem mu ja da je to stvarno lijepo od strane saborskih zastupnika da se solidariziraju sa napacenim hrvatskim pukom, dok ja odmaram na jadranu i besramno klopam pizu za 400 kuna!

DU
Deleted user
14:38 02.08.2022.

U Hrvatskoj se ništa neče dogoditi kako znamo pa cjeli sabor i vlada su na godišnjem nema brige

GE
geler203
16:01 02.08.2022.

Za početak Lagardovu i Van Der objesiti za noge na sred Bruxellesa i ostaviti da vise bar šest mjeseci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?