Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak tržišta

Prerađivačka industrija u porastu u siječnju

tvornica tekstila
arhiva VL
15.03.2010.
u 08:01

Prema podacima DZS-a, u siječnju je u odnosu na prošlogodišnji siječanj prerađivačka industrija porasla za 1,8 posto, što je najviše utjecalo na rast industrijske proizvodnje, koja je prema već objavljenim podacima porasla za 1,5 posto.

Prema već objavljenim podacima, industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u siječnju ove godine na godišnjoj razini porsala je za 1,5 posto, a prema novim  podacima DZS-a o rastu pojedinih djelatnosti, vidljivo je kako je nakon niza mjeseci stagancije  porasla prerađivačka industrija za 1,8 posto.

Usklađujući statistiku industrijske proizvodnje s europskim standardima, DZS industrijsku proizvodnju tumači mjesečnom stopom rasta izračunatom iz desezoniranih indeksa, a godišnju stopu iz kalendarski prilagođenih indeksa. Po tim je podacima industrijska proizvodnja u siječnju ove u odnosu na prosinac prošle godine porasla za pet posto.

Komentara 1

DU
dukenukem
11:01 15.03.2010.

Međutim ako obratimo pažnju na period vladavine kralja Tomislava u Hrvatskoj vidjet ćemo da je naša industrija u odnosu na to vrijeme porasla za vrtoglavih 14%. Što su nevjerovatno pozitivni rezultati a neki govore da je zemlja u krizi. Njima samo poručujem gospodo pogledajte brojke, brojke ne lažu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije