Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Preporuka iz Erstea: "Držati" dionicu Ericssona Nikole Tesle

ericsonn
Arhiva VL
12.03.2010.
u 14:51

Analitičari predviđaju u ovoj godini rast neto prihoda od prodaje Ericsson Nikole Tesle za 2,7 posto, na 1,44 milijarde kuna. Neto dobit bi mogla dosegnuti 142,9 milijuna kuna, što bi bio porast od 11,3 posto u odnosu na lani.

Analitičari Erste banke preporučili su investitorima "držati" dionice Ericssona Nikole Tesle, a ciljanu cijenu odredili su na 1549,9 kuna, nakon što je ta kompanija nedavno objavila poslovne rezultate za prošlu godinu i najavila isplatu dividende od 120 kuna po dionici.

Analitičari u ovoj godini predviđaju rast neto prihoda od prodaje Ericssona Nikole Tesle za 2,7 posto, na 1,44 milijarde kuna. Neto dobit bi mogla dosegnuti 142,9 milijuna kuna, što bi bio porast od 11,3 posto u odnosu na lani, piše Banka Magazin.

Prošle je godine ta kompanija ostvarila neto dobit od 128,4 milijuna kuna, što je bilo 37 posto manje u odnosu na 2008. godinu, te prihod od 1,4 milijarde kuna, što je pad od 21,5 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Predložena dividenda za 2009. godinu u visini od 120 kuna nosi dividendni prinos od osam posto, što Ersteovi analitičari ocjenjuju izdašnim povratom. Ističu da to pokazuje da je ta kompanija sposobna generirati puno gotovine čak i u teškom poslovnom okruženju.

Uz dividendni prinos i procijenjeni potencijal za rast, ta dionica bi, po ocjeni analitičara Erste banke, u idućih godinu dana mogla donijeti ukupni prinos iznad 10 posto.

Iako ne očekuju da će se Ericsson Nikola Tesla uspjeti vratiti na stope rasta od prije krize, Ersteovi analitičari i dalje vjeruju da je ta kompanija snažan generator gotovine te da će nastaviti ugodno iznenađivati investitore izdašnim dividendama u idućim godinama.

Nedavno je Ericsson Nikola Tesla iznenadio najavom isplate dividende za prošlu godinu od 120 kuna po dionici, što je 50 kuna više nego godinu dana prije. No, analitičari Erste banke očekuju da će dividenda za ovu godinu iznositi 71,49 kuna.

Jučer se na Zagrebačkoj burzi cijena dionice Ericsson Nikole Tesle kretala između 1495 i 1518 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije