Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽENE U TEHNOLOGIJI'

Predstavljen projekt čiji je cilj stvoriti platformu za poticanje izvrsnosti

Foto: Andrea Filipović
1/27
10.09.2021.
u 13:09

Prema podacima Europske komisije, BDP gospodarstva EU-a mogao bi se godišnje povećati za 16 milijardi EUR kada bi u digitalnom sektoru bilo više žena

Udruga digitalnog zdravstva predstavila je projekt 'Žene u tehnologiji' na HIT konferenciji kojem je cilj stvaranje platforme za prepoznavanje, poticanje, nagrađivanje i promociju izvrsnosti, razmjenu znanja i iskustva žena, koje djeluju na području digitalnog zdravstva, ali i drugih područja.

Udio žena u digitalnom sektoru Europske unije i Hrvatske nije se značajno promijenio u posljednjih nekoliko godina. Prema podacima Europske komisije, BDP gospodarstva EU-a mogao bi se godišnje povećati za 16 milijardi EUR kada bi u digitalnom sektoru bilo više žena.

- Jedan od glavnih fokusa je omogućiti dodatnu edukaciju studenticama te povezati zdravstvenu i IT industriju sa studenticama, istaknuo je Mladen Kovaček, dopredsjednik Udruge digitalnog zdravstva i osnivač HIT konferencije.

Na meetu su načelne ideje i koncept projekta prezentirali predsjednica Udruge digitalnog zdravstva Andrea Staničić i Mladen Kovaček. O važnosti ICT-a za život ljudi, poslovanje i okoliš te o procesima digitalne transformacije govorili su predstavnici IT industrije Snježana Bahtijari i Karlo Guštin iz najveće globalne ICT tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Podijelivši svoje iskustvo u svom dugogodišnjem radu, naglasili su važnost i sve mogućnosti koje ovakav projekt može pružiti studentima u njihovoj daljnjoj edukaciji i napretku. Okupljenima je važnost osobnog brendinga u digitalnom okruženju predstavila Ivona Čulo, dugogodišnja medijska djelatnica te viša predavačica na Sveučilištu Sjever i Edward Bernays University College, osvrnuvši se na važnost osobnog brendiranja i korištenja tehnologije u vlastitu promidžbu.

Također, ispred AmCham Hrvatska, obratila se i Jasna Stilinović, voditeljica odnosa sa članovima koja je prezentirala i plan aktivnosti u odboru za zdravstvo te predstavila mogućnosti zajedničke suradnje studenata i komore. Na meetupu su prisustvovale i doc.dr.sc. Maja Baretić, endrokrinilog i Marina Jurković iz tvrtke Roche.

>> VIDEO Dobrotvor iz Njemačke razveselio dvije petrinjske obitelji


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije