Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrađeno 42% prijava

Povrat poreza dobilo 250.000 ljudi, isplaćeno im 475 milijuna kuna

novac,nofci,pare,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
06.06.2013.
u 07:34

Prema procjenama Porezne uprave, iznosi povrata bit će u okviru prošlogodišnjih, odnosno oko 1,1 milijardu kuna

Nakon nekoliko poziva građana koji su pitali zna li se što je s povratom poreza na dohodak za 2012., iz Središnjeg ureda Porezne uprave doznali smo da su prve isplate povrata poreza počele početkom svibnja. U Poreznoj upravi nam odgovaraju da je od 675.513. zaprimljenih godišnjih prijava poreza na dohodak za 2012. do sada obrađeno 287.949 ili 42,63 posto.

– Od toga je do sada 256.659 poreznih obveznika ostvarilo pravo na povrat u ukupnom iznosu 475.924.797,99 kuna – stoji u odgovoru Porezne uprave, što znači, kako nam je dodatno objašnjeno i potvrđeno, da je tolikom broju građana toliki iznos do sada već isplaćen.

A prema procjenama Porezne uprave, iznosi povrata više uplaćenog poreza i prireza na dohodak bit će u okviru prošlogodišnjih, odnosno oko 1,1 milijardu kuna. Napomenuto je još da se obrada godišnjih prijava poreza na dohodak za 2012. provodi uobičajenim tijekom te će se obrada i isplata nastaviti uobičajenim redoslijedom i dinamikom do kraja godine.

>>Danas nije lako ostvariti pravo na povrat poreza, ali nije nemoguće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije