Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za kunski depozit

Potrošačke udruge predlažu stopostotno osiguranje štednje

'kune.2'
'Marko'
20.12.2011.
u 11:25

Vjerujemo da bi se građani „odrekli“ i dijela kamate u korist stopostotne sigurnosti oročenih kunskih depozita – piše u pismu Nenada Kurtovića, predsjednika SUZP-a

Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske otvorenim se pismom obratio novom premijeru Zoranu Milanoviću predlažući donošenje uredbe o stopostotnom osiguranju kunskih depozita građana. Vladi predlažu da razmotri mogućnost koju joj daje članak 4. stavak 3. Zakona o osiguranju depozita te donese uredbu po kojoj će se utvrditi da se pored prisutne odredbe po kojoj Agencija za osiguranje štednih uloga osigurava depozite građana u stopostotnom iznosu do uključivo 400.000 kuna, utvrdi i da „Agencija osigurava oročene kunske depozite građana u 100% iznosu“.

– Hrvatska nacionalna valuta hrvatska je kuna i svi zajedno trebali bismo poduzeti sve što je u našoj moći da ona i u stvarnom životu zauzme mjesto koje joj pripada. Provedbom našeg prijedloga, građanima se potpuno osiguravaju oročeni depoziti u kunama, što s jedne strane dovodi do povećanja troškova osiguranja, ali s druge strane snažno potiče građane da sva svoja novčana sredstva deponiraju u banke i oroče ih u kunama. Vjerujemo da bi se građani „odrekli“ i dijela kamate u korist stopostotne sigurnosti oročenih kunskih depozita, pogotovo što bi se na taj način uklonilo i dodatna opterećenja koje donosi „skrivanje“ novca u kući – piše u pismu Nenada Kurtovića, predsjednika SUZP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije