Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novine

Poslovni dnevnik ponedjeljkom s New York Timesom

\'The NY Times building at 620 Eighth Avenue.  Exterior of the new New York Times headquarters in Manhattan.  CREDIT: Fred R. Conrad/The New York Times\'
Foto: Fred R. Conrad/The New York Times
1/5
10.05.2010.
u 08:13

Poslovni dnevnik priključio se svjetskoj mreži najuglednijih novina koje u 29 zemalja izdaju prilog The New York Timesa.

Poslovni dnevnik od danas, svakog ponedjeljka, počinje izdavati tjedni prilog u suradnji s uglednim američkim dnevnim listom – The New York Timesom. Prilog će izlaziti na hrvatskom jeziku, a Poslovni dnevnik time ulazi u elitnu svjetsku mrežu najuglednijih i najkvalitetnijih novina koje u 29 različitih zemalja objavljuju prilog The New York Timesa, International Weekly, New York Times, zahvaljujući Poslovnom dnevniku, time postaje dostupan hrvatskim čitateljima. Ekskluzivna trogodišnja suradnja s New York Timesom posebno je priznanje objektivnosti i kvaliteti Poslovnog dnevnika, ali i veliko priznanje Styria grupi, čiji je Poslovni dnevnik elitni dio. Poslovni dnevnik prve su Styrijine novine koje su uspostavile takvu suradnju s jednima od najuglednijih i najnagrađivanijih svjetskih novina – New York Timesom. O novinskom brendu, koji je odavno prešao granice SAD-a ekskluzivno za sva Styrijina izdanja u Hrvatskoj – Večernji list, 24 sata i Poslovni dnevnik, govori Gloria Brown Anderson, potpredsjednica odjela uredništva međunarodnih vijesti i izdanja New York Timesa.

– New York Times je najveća sedmodnevna tiskovina u Americi s nakladom od 1,376 milijuna primjeraka nedjeljom i 951.000 prosječne prodaje u ostalim danima. NYT ima 1150 zaposlenika u redakciji, više nego bilo koje druge novine u SAD-u. Ukupan broj zaposlenika New York Times Media Groupa je 3222, a obuhvaća i International Herald Tribune kao i manje jedinice, primjerice News Services i Baseline – kaže Gloria Brown Anderson.

Među 15 najutjecajnijih

– Izvan SAD-a imamo 25 dopisništva, uključujući i ratna u Bagdadu, Kabulu i Islamabadu. International Herald Tribune s tiražom od 239.869 primjeraka dodatno pokriva inozemstvo, a naklada Međunarodnog tjednika (International Weekly) kakvoga sada u suradnji s Poslovnim dnevnikom pokrećemo u Hrvatskoj je šest milijuna u 29 zemalja. Uz to, naše online izdanje NYTimes.com ima 7,5 milijuna posjetitelja mjesečno, tj. čitatelja izvan SAD-a – rekla je naša sugovornica.

Brojkama ilustrira velik utjecaj New York Timesa na američku javnost i vladu?

– New York Times posvećuje posebnu pozornost detaljnoj obradi svih važnijih vijesti. Naše stranice s vijestima i mišljenjima uredništva se naširoko citiraju od svih staleža. Prema Opinion Leaders Study, koja mjeri utjecaj 129 pisanih i tv medija, na prvom mjestu se nalazi New York Times sa 61-postotnim utjecajem na lidere. Nedjeljni NYT je stalno rangiran među prvih 15 od svih medija. Više od 2000 primjeraka NYT-a kupuju državni uredi u Washingtonu – tumači G. Anderson. – NYT Međunarodni tjednik (International Weekly), koji od sutra ekskluzivno za hrvatsko tržište izdaje i Poslovni dnevnik ima široku pokrivenost Amerike i svijeta, osiguravajući mjerodavan prikaz kako Amerika vidi sebe i globalnu zajednicu. Svaki tjedan tim urednika i dizajnera bira priče u cilju kreiranja tjednog dodatka koji zadržava formu i sadržaj NYT-a – naglašava G. Anderson.

Naša sugovornica kaže da NYT ima snažan tim kreativnih urednika koji usko surađuju s izvjestiteljima.

– Ideje mogu biti inicirane od urednika ili od izvjestitelja, a istraživački novinari mogu pojedinu temu obrađivati tjednima ili čak mjesecima. Novinari koji prate tekuće vijesti ponekad, pak, imaju tek pola ili nekoliko sati da napišu članak. Događa se da za online izdanja diktiraju članak koji se poslije dopunjuje. Naše se novine tiskaju u Queensu u New Yorku te na još 26 lokacija u SAD-u – govori G. Anderson.

Online izdanje NYTimes.com bilježi vijesti i događaje u trenutku nastajanja i radi toga ima više od 16,5 milijuna posjetitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije