Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatizacija

Pomoću HT-a Deutsche Telekom kupuje Telekom Slovenija?

t-ht
Robert Anić/PIXSELL
17.08.2013.
u 16:42

Slovenski mediji pišu kako se ministar Samo Omerzel sastao s najzainteresiranijim kupcem za posao vrijedan 750.000.000 eura

Iako se nedavno sastao s predstavnicima Hrvatskog telekoma, slovenski ministar za infrastrukturu Samo Omerzel, zanijekao je da je tema razgovora bila kupnja Telekoma Slovenija, no potvrdio je kako je Deutsche Telekom i dalje zainteresiran za kupnju. Nagađa se, prema pisanju slovenskih medija, kako će Deutsche Telekom pokušati kupiti Telekom Slovenije preko HT-a.

Iako privatizacija Telekoma Slovenija nije još službeno pokrenuta, slovenski mediji pišu kako se ministar sastao s najzainteresiranijim kupcem za posao vrijedan 750.000.000 eura, no Omerzel je rekao kako to nije njegov posao.

- Prodaja Telekoma Slovenije nije moja odgovornost, ali je odgovornost slovenskog Fonda za privatizaciju. No, nije tajna da je Deutsche telekom ponovo jedini ozbiljni kupac - kaže Omerzel.

Na izravni upit je li se sastao s predstavnicima HT-a, preko kojih se očekuje da će DT pokušati kupiti Slovenski Telekom, Omerzel nije želio izravno odgovoriti, samo je rekao da poznaje te ljude, no da na temu prodaje nacionalnog telefonskog operatera nisu razgovarali.

Cijena dionice Telekoma Slovenije iznosi 110 eura, a planira se da bi prilikom prodaje paketa od 62,5 posto dionica mogla stajati od 120 do 160 eura. Dobiveni iznos iskoristit će se za popunjavanje rupa u proračunu, ali bi se trebalo dobiti milijardu eura manje u odnosu na 2008. godinu, kada je cijena dionice bila najbolja i kada je pokušana prodaja Telekoma Slovenije, no od toga se odustalo.

>>Rasprodaja Slovenije – Slovenci postaju suvremeni kmetovi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije