Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
65% UDJELA

Poljski Enterprise Investors postaje većinski vlasnik Pan-Peka

Pan-Pek Ivan Parać
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
27.03.2018.
u 11:55

Pan-Pek osnovan je1992. i danas je jedan od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u jadranskoj regiji.

Poljski private equity fond Enterprise Fund VII sklopio je ugovor o stjecanju 65 posto udjela u hrvatskoj tvrtki Pan-Pek, koja se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda, objavili su u utorak iz Enterprise Investorsa (EI), koji upravlja tim poljskim fondom. 

"Enterprise Investors udružit će se s osnivačem i direktorom Pan-peka Ivanom Paraćem kako bi se olakšao daljnji rast društva", navodi se u priopćenju poljskog fonda, iz kojeg ne navode vrijednost transakcije.

"Sigurni smo da će se tržište pekarskih proizvoda u Hrvatskoj razviti na temelju kontinuiranog rasta suvremenog maloprodajnog kanala prehrambenih proizvoda", izjava je partnera u EI odgovornog za ulaganje Michała Kędzia koja se prenosi u priopćenju. 

On vjeruje kako će pod vodstvom Paraća Pan-Pek učvrstiti svoju vodeću poziciju u jadranskoj regiji.

"Vjerujem da ćemo u sljedećih pet godina znatno proširiti maloprodajno poslovanje Pan-Peka“, istaknuo je Kedzia.

Parać kaže kako je ponosan što će Pan-Pekov partner biti Enterprise Investors, jedan od najvećih i najiskusnijih private equity fondova s privatnom ponudom u srednjoj i istočnoj Europi.

"Uz njihovu podršku znatno ćemo ojačati svoj položaj na tržištu i pritom se razvijati sa svojim dobavljačima kako bismo zadovoljili rastuća očekivanja naših kupaca, kako u veleprodaji tako i u maloprodaji", rekao je Parać.

Pan-Pek osnovan je 1992. i danas je jedan od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u jadranskoj regiji.

Pan-Pek ima i vlastitu mrežu od 50-ak pekara, većinom na području Zagreba, gdje i glavna tvornica tvrtke, dok se druga, manja tvornica, nalazi u Đakovu.

Posljednjih je godina Pan-Pek uveo vrhunske, potpuno automatizirane proizvodne linije za odabrane kategorije proizvoda te i dalje ulaže u modernu opremu. 

Prema podacima iz priopćenja, Pan-Pek je u 2017. ostvario više od 32 milijuna eura prihoda i trenutačno ima više od 700 zaposlenika.

Iz Enterprise Investorsa ističu da su jedno od najvećih društava za upravljanje fondovima u srednjoj i istočnoj Europi. Društvo je osnovno 1990., a razvilo je devet fondova čiji ukupni kapital premašuje 2,5 milijardi eura. Ti su fondovi uložili 1,8 milijardi eura u 140 društava iz raznih sektora te izašli iz vlasništva 126 društava s ukupnim bruto prihodima od 3,6 milijardi eura, navodi se u priopćenju.

Komentara 2

Avatar reference
reference
13:32 27.03.2018.

a kad se sjetim nekad u Jugoslaviji, mogo sam naguzit pola Poljske za kutiju marlbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije