Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema temelja za otpis

Poduzetnici ŽUC-u duguju pet milijuna

osonjački
Marko Jurinec/PIXSELL
04.02.2015.
u 00:05

Saborska zastupnica i dogradonačelnica Varaždina, reformistica Natalija Martinčević zatražila je da se hitno obustave tužbe oko naplate naknade i otpišu dugovi

Iako je naknada za korištenje cestovnog zemljišta za prilaz javnim prometnicama ukinuta sredinom prošle godine, tristotinjak obrtnika i poduzetnika s područja Varaždinske županije u sporu je sa Županijskom upravom za ceste (ŽUC) zbog pet milijuna kuna duga nastalog prije nego što je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ukinulo naknadu.

– Naplata naknade bila je zakonska obveza do 5. srpnja prošle godine i mi smo je morali provoditi, kao i ostale županijske uprave za ceste – ističe ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

Računi za naknadu za pristup cestama slali su se obrtnicima i poduzetnicima koji imaju pristup na državne i županijske prometnice, no upozoravalo se odmah da kriteriji nisu dobro razrađeni, a i u nekim županija naknada gotovo da i nije naplaćivana. Inicijativa da se ukine krenula iz upravo iz Varaždinske županije, gdje je nezadovoljstvo bilo najveće, a naplata je bila – najažurnija.

Saborska zastupnica i dogradonačelnica Varaždina, reformistica Natalija Martinčević zatražila je jučer da se hitno obustave tužbe oko naplate naknade i otpišu dugovi jer su poduzetnici i obrtnici pred propašću.

– Te dugove ne možemo otpisati jer za to nema zakonske osnove. Moramo raditi po zakonu – odgovara Osonjački.

>> Prije države Sveučilište Sjever morali bi ‘preuzeti’ gradovi Varaždin i Koprivnica

Komentara 2

VE
vezana
23:53 05.02.2015.

Je bome Primorsko goranska županija je naplatila 6.000 kn jedne godine...no savjesni i zakonski osvješten Osonjački vudril je svoje poduzetnike po žepu. kaj se bunite, radil je po zakonu, pa za to ga plaćate 15.000 kn/mje. neto., HNS kadar

HA
halisko
18:52 08.02.2015.

Dragi ravnataš ili ti ga ravnatelj. Dok si "budućima" obveznicima uplate naknade oprostil, moral si mislit na "prošle" dužnike da zaboraviš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije