Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Podravka prošlu godinu završila s gubitkom od 281,2 milijuna kuna

vitković
Arhiva
29.01.2010.
u 15:12

Visina gubitka posljedica je rizičnih transakcija od 268 milijuna kuna, otpremnina od 29 milijuna kuna i usklađivanja vrijednosti imovine i obveza od 39 milijuna kuna.

Podravka je objavila preliminarne nerevidirane rezultate poslovanja za prošlu godinu koji pokazuju da je gubitak kompanije bio 281,2 milijuna kuna.

Kako piše u priopćenju, taj rezultat posljedica je rizičnih transakcija od 268 milijuna kuna, otpremnina od 29 milijuna kuna i usklađivanja vrijednosti imovine i obveza od 39 milijuna kuna. Iz redovitoga operativnog poslovanja u 2009. godini ostvarena je neto dobit od 55,9 milijuna kuna, što je 35 posto više od usporedivo prikazane neto dobiti iz 2008. godine.

Poboljšanje poslovanja vidljivo je u svim segmentima, a posebno u SPP-u Prehrana i pića. Kako kažu u priopćenju, napori koji su se proteklih godina činili na restrukturiranju proizvodnih procesa te procesa nabave poboljšali su bruto maržu. Značajno su smanjeni i administrativni troškovi iz redovitih aktivnosti i taj će se trend nastaviti i u sljedećem razdoblju. Operativni troškovi pali su šest posto u odnosu na 2008. godinu.

Unatoč činjenici da je 2009. godinu obilježilo pogoršanje likvidnosti na tržištu, Podravka je uz izvršavanje svih redovitih obveza dovršila i program zbrinjavanja viška zaposlenika putem stimulativnih otpremnina te smanjila zaduženost za 180 milijuna kuna – zaključuje se.

Komentara 8

D
D
15:45 29.01.2010.

ČESTITAM EKIPI NA USPJEŠNO OBAVLJENOM ZADATKU.BRAVO IVE I BRAVO DAMIRE. ONI KOJI SU SVE ZNALI KOMENTIRATI JOŠ UVIJEK ŠUTE, ILI JE PEČAT OD UDRUGE JOŠ UVIJEK KOD POLANČECA NAKON ZADNJEG PRIOPĆENJA. A DA SE KLADIMO DA KRIVCI NE BUDU OSUĐENI.

KR
kripton
15:50 29.01.2010.

Korupcija razara temelje Hrvatske države i uništava budućnost naše djece i dok se to ne riješi mi nećemo na zelenu granu,otpremnine od 29 milijuna kuna u državnoj tvrtci je za samo jednu kaznu koja se izvršava sa štrikom oko vrata

BO
bomba
15:29 29.01.2010.

Mi stalno raspravljamo kako će nam ovaj ili onaj ili tko zna koji pokušati uništiti državu i kako se trebamo uvijek čuvati neprijatelja sa izvana. Što će ti veći neprijatelj od ovoga? Ljudi koji razaraju zdravo tkivo RH, kao maligni tumor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije