Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak slovenskog i hrvatskog ministra

Počivalšek: Bilo bi prikladno dopustiti da Slovenci posjete svojih 110.000 ljetnih rezidencija

Gari Cappelli i Zdravko Počivalšek
Foto: Ministarstvo turizma
1/2
29.04.2020.
u 12:47

Zajednička nam je želja pokrenuti međusobne turističke tokove kada okolnosti to budu dozvoljavale, potvrdio je ministar Cappelli.

U Hrvatskoj se nalazi oko 110.000 privatnih nekretnina u vlasništvu slovenskih državljana te bi bilo prikladno dopustiti im da posjete svoje ljetne rezidencije. U Sloveniji smo optimistični glede mogućnosti barem djelomičnog uspostavljanja prekograničnog turističkog prometa između naše dvije zemlje, bar u kasno ljeto i pod posebnim uvjetima zdravstvene zaštite", kazao je slovenski ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek nakon današnjeg sastanka u Zagrebu s ministrom turizma Garijem Cappellijem.  

Hrvatski ministar istaknuo je da Hrvatska i Slovenija već dugi niz godina imaju odličnu turističku suradnju ne samo zbog činjenice što se zajednički predstavljamo na dalekim tržištima već i zbog toga što su gosti iz Slovenije jedni od najvjernijih i najbrojnijih gostiju u Hrvatskoj. 

- Aktivno razgovaramo o mogućnostima otvaranja granica kao i o načinima da osiguramo sve potrebne mjere i procese kako bi slovenski građani mogli provesti odmor u Hrvatskoj. Posebno smo se osvrnuli i na slovenske građane koji imaju nekretnine i pokretnine u Hrvatskoj te pokušavamo pronaći rješenja za njihov dolazak do svojeg vlasništva uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Zajednička nam je želja pokrenuti međusobne turističke tokove kada okolnosti to budu dozvoljavale, a želimo i iznaći načine za osiguranje najviše razine zdravstvene zaštite hrvatskih i slovenskih građana prilikom moguće turističke razmjene - istaknuo je Cappelli. 

Slovenski i hrvatski ministar razgovarali su podvukli i  važnost jačanja pozicije turizma, odnosno dostupnosti financijskih sredstava za sektor turizma kroz buduće financijske okvire EU kao i u trenutnoj situaciji kako bi se održala stabilnost gospodarskih subjekata te radna mjesta u sektoru turizma.

Inače, lani je, prema podacima iz sustava eVisitor, Hrvatsku posjetilo 1,6 milijuna turista iz Slovenije, koji su ostvarili gotovo 11 milijuna noćenja. Po brojnosti su bili drugi, odmah nakon turista iz Njemačke.
 

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:01 29.04.2020.

Bilo bi prikladno dopustiti da Slovenci posjete svojih 110.000 ljetnih rezidencija i uz veselje ponovnog susreta donesu svoj europski Covid-19 među darežljive balkanske susjede i istinske Jugo prijatelje.

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:48 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Avatar Idler
Idler
20:45 29.04.2020.

A kaj, nebudeju ih mogli iznajmljivat na crnjaka pa eto....siroti....nek se barem malke nalukneju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije