Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska županija

Pet banaka financira malo gospodarstvo

varaždinska županija
14.04.2010.
u 16:39

Zagrebačka banka, Hypo Alpe Adria banka, Banka Kovanica, Splitska banka i Vaba banka potpisale su s Varaždinskom županijom ugovor o poticanju maloga gospodarstva.

U Varaždinu je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji u programu poticanja malog gospodarstva između Varaždinske županije i pet poslovnih banaka: Zagrebačke banke, Hypo Alpe Adria banke, Banke Kovanica, Vaba i Splitske banke.

S bankama je dogovorena početna kamata do 7,5 posto godišnje, od čega Varaždinska županija subvencionira kamatu s dva posto za obrte, dva posto za poduzetnice i jedan posto za ostale poduzetnike. U subvencioniranje kamate uključilo se čak 17 gradova i općina s područja županije uz subvenciju kamate od 1 do 2 posto pa kamata za krajnjeg korisnika u tim jedinicama lokalne samouprave iznosi od 3,5 posto do 5,5 posto.

Potpisivanje sporazuma s bankama nastavak je županijske podrške kreditiranju malog gospodarstva pod povoljnim uvjetima, s iznosima kredita od 35.000 do 200.000 kuna i rokom otplate do pet godina uz poček do godinu dana. Kredite za obrtna sredstva moguće je dobiti u iznosu do 100.000 kuna, a u osiguranje kredita uključeni su HAMAG i Županijska garancijska agencija.

Za ovaj program predviđeno je pet milijuna kuna, a natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava.

Korisnici kredita mogu biti svi subjekti u malom gospodarstvu: obrti, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, ustanove i ostali subjekti malog gospodarstva koji su u stopostotnom vlasništvu državljana RH i koji ulažu na području Varaždinske županije, neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:04 14.04.2010.

Opet iz Varaždina stižu najbolje vijesti. Ovdje je predstavljen model kojeg bi trebala preuzeti svaka u Općina u državi. Iznos kojeg bi trebalo staviti na raspolaganje kroz KREDITE manji je od iznosa kojeg INA duguje državi. Kredit nije bačen novac, nego se vraća natrag, a u međuvremeno se uzdiže malo poduzetništvo, obrtništvo. Više bi ovakvi programi pridonijeli opstanku i razvoju obrtništva od svih strategija razvoja čicom izradom maše Obrtnička komora. Bravo Varaždinci! Radite makar vi kad su već svi ostali bacili koplja u trnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije