Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Parlamentarci oduševljeni ovčjim sirom, vinom, uljem i pršutima

pršut
Pixsell
14.07.2017.
u 08:30

Imamo nezagađenu i GMO free zemlju i na tome trebamo graditi hrvatsku bućnost, kazao je V. Kraljević, najavivši dubrovački ‘zdravi’ sajam

Degustacijom najboljih autohtonih proizvoda OPG-ova iz južne Dalmacije, među kojima i drniškog pršuta Ante Reljanovića koji s kapitalcem od 22,5 kilograma konkurira i za Guinessovu knjigu rekorda, u Europskom je parlamentu, u organizaciji zastupnice Marijene Petir i Zadružnog saveza Dalmacije, najavljen 15. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji će se u ožujku 2018. održati u Dubrovniku.

Ovčji sirevi iz krčkog OPG-a Magriž, vina poljoprivrednih zadruga Potomje, Pošip i Putniković, maslinovo ulje iz postirskog OPG-a Majić, Uljare Božić, OPG-a Marije Buršić i tvrtke Stella Mediterranea d.o.o., crne i zelene masline s OPG-a Vicka Kaštelanca te suhe smokve i marmelade s OPG-a Božene Krep oduševili su bruxelleske delegate i posjetitelje. Voditelj i idejni začetnik sajma Vedran Kraljević u Dubrovniku 2018. očekuje više od 300 izlagača.

– Kad smo počeli prije 15 godina, u RH su bila samo tri certificirana ekološka proizvođača, a danas ih je više od 3000. OPG-ova uopće nije bilo, a sada ih ima na desetke tisuća – kazao je Kraljević te istaknuo kako smo GMO free i nezagađena zemlja i na tome treba graditi hrvatsku budućnost. 

Komentara 3

FT
feel_the_coruption
09:06 14.07.2017.

GMO free hrana...To je nekad bila samo hrana. Ali danas, pošto je GMO free, mora biti skuplje.

TO
tolitol
21:05 17.07.2017.

Nisam dežurni pljuvač, no zanimalo bi me kakvim je konkretnim rezultatima urodilo ovo "oduševljenje" političara u Briselu. Ili drugim riječima, jesu li proizvođači ovčjeg sira, vina, ulja i pršuta zbog ove "degustacije" uspjeli ugovoriti i jedan jedini konkretan posao? Naravno da nisu.

Avatar Niškorist
Niškorist
15:32 18.07.2017.

Tko to platio nije probao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije