Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište

Pale dionice na Wall Streetu nakon što su ulagači zaradili na prodaji

burza, NY
Pixell
05.10.2010.
u 08:37

Tečaj dolara porastao je prema euru zbog sve većih državnih dugova u nekim članicama eurozone, a zbog jačeg dolara pala je cijena rudarskih sirovina.

Loši makroekonomski pokazatelji i nepovjerenje u financijsku situaciju eurozone potaknuli su investitore da prodaju svoje dionice pa je nakon dobitonosne prodaje njihova cijena na Wall Streetu pala. Iako su cijene dionica prošlog mjeseca rasle, ulagače su obeshrabrili podaci koji govore da se američko gospodarstvo neće tako brzo oporaviti. Dow Jones indeks je pao za 78 bodova, ili 0,72 posto, na 10.751 bod, dok je S&P 500 manji za 0,80 posto i sad je na 1.137 bodova, a Nasdaq indeks je pao 1,11 posto, na 2.344 boda. Najviše je pao indeks rudarskog sektora - S&P i to 1,4 posto jer je zbog jačanja dolara pala cijena sirovina.

Dolar je, pak, prema euru porastao za 0,8 posto zbog većih državnih dugova u nekim članicama eurozone. Jučer je najviše pala dionica Ameican Expressa, i to za 6,5 posto. To se dogodilo nakon što je američko ministarstvo pravosuđa tužilu tu kompaniju zbog narušavanja tržišne utakmice. I dionica Microsofta je pala za 1,9 posto nakon što je smanjena preporuka za tu dionicu zbog sporog oporavka prodaje računala i sve veće konkurencije na području tablet kompjutora.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kos
kos
13:01 05.10.2010.

Eto dokaza ,čim se Jaca približila burzi eto nevolje!

OB
-obrisani-
08:00 06.10.2010.

Eh,,i ja mislim da je naša Kosor ovdje nešto usrala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije