Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo poljoprivrede:

Otvara se put u Kinu za meso i mlijeko hrvatskih tvrtki

meso
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
18.06.2018.
u 08:20

Kineska inspekcija, zadužena za izdavanje izvoznih certifikata, dolazi u Hrvatsku do kraja godine

Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je Hini da je prihvaćen njihov poziv kineskoj inspekciji zaduženoj za izdavanje izvoznih certifikata za mlijeko i mliječne te prehrambene proizvode, a posjet se očekuje do kraja godine.

Tim posjetom, na koji domaći proizvođači godinama čekaju, pokreće se otvaranje kanala prodaje za golemo tržište Kine, a kineska strana već je prije najavila da će ubrzati procedure donošenja odluka o mogućnosti plasmana hrvatske hrane, pa i moguće potpisivanja protokola s Hrvatskom.

Dozvole priželjkuju svi veliki proizvođača poput Vindije, PIK-a Vrbovec i MI Pivac, ali i sirane. Kriteriji su, inače, nešto labaviji za mliječnu proizvodnja.

Komentara 2

LU
lukathereem
09:22 18.06.2018.

Ajde lipo

PR
propalismoFranjoskroz
10:26 18.06.2018.

news bar vijest??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije