Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dividenda Raiffeisena

Od zarade od 1,11 mlrd. eura austrijska banka isplaćuje 62 centa po dionici

Johann Strobl
Foto: Reuters/Pixsell
15.03.2018.
u 21:30

Cilj RBI-ja je konsolidirani povrat na kapital od približno 11 posto u srednjoročnom razdoblju

Ohrabrena udvostručenom dobiti u prošloj godini austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) najavila je nakon četiri godine isplatu dividende. RBI je u srijedu objavio dobit od 1,11 milijardi eura dok su neto prihodi od kamata ostali uglavnom stabilni, uz blagi porast za 11 milijuna eura na 3,2 milijarde eura.

Neto prihod od naknada i provizija veći je za 7,5 posto na 1,71 milijardi eura.

– Drago nam je što opet možemo isplatiti dividendu te za 2017. predlažemo dividendu u iznosu 62 centa po dionici. Cilj nam je u budućnosti isplaćivati između 20 i 50 posto konsolidirane dobiti – izjavio je predsjednik Uprave Johann Strobl.

Omjer nenaplativih kredita pao je za tri postotna boda na godišnjoj razini te sada iznosi 5,7 posto. U srednjoročnom razdoblju austrijska banka očekuje dodatno smanjenje udjela “loših kredita”. Na temelju ukupnog rizika, koeficijent adekvatnosti redovnog osnovnog kapitala iznosio je 12,9 posto, uz koeficijent adekvatnosti ukupnoga kapitala 17,9 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije