Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poskupjele sirovina, ambalaža...
Povratak na članak

Inflacija zahvaća i omiljene svinjske delicije: Pršut će poskupjeti i do 30 posto!

Cijena sirovine za pršut, odnosno svinjskoga buta ove je godine proizvođače koštala od 30 do 50 posto više nego lani pa će zbog toga poskupjeti i gotov proizvod. A kada se u to ubroje troškovi energenata, ambalaže, rada..., cijene bi mogle rasti oko 30-ak posto

Komentari 6

PO
Polarus
14:40 22.04.2022.

Ajde da napabvljate svonjetinu u Hrvatskoj... još bi nešto i rekao... nego je kupujete u Srbiji i Mađarskoj... radite s ekstraprofitima i sad tu kmečite kako morate dignuti cijene... za koliko dignete... za toliko će vam ujedno i pasti prodaja... pa će vam ostati neprodanog dosta... ljude možete muzti do određene granice... ali dalje od toga više ne...

VL
BE
Beyonder
19:11 22.04.2022.

Šta se tu ima cijena dizat?? Najmanje zaradi čovjek koji je te svinje uzgojio, hranio, liječio pa mesar koji to obradi dok ovi pršutari stave začine i ostave da se suši i zrije. Mesar sam po struci pa znam što pričam.

VL
BA
Bambaulo
16:25 22.04.2022.

1 promil naših proizvedenih pršuta vrijedi, ostalo je jednom riječju - smeće

VL
MA
Marjan92
15:07 22.04.2022.

Bilo nam je loš standard, uskoro će biti grozan... u rangu sovjetskih zemalja 80ih

VL
KO
Komedijaš
14:28 22.04.2022.

Ah, jest ću ga, kao i do sad .... Znači, neću.

VL
ZG
Zeljko Grabar
14:23 22.04.2022.

Opet jedna od besmislenih vijesti koja sama po sebi normalno nije nista posebno. Pa najnormalnje je da i proizvodjaci mesa trebaju od nekuda nadoknaditi troskove stocne hrane, goriva, rada i svega sto je poskupljelo u proizvodnji svinja. Preradjivaci su uvijek znali ugraditi svoje troskove a na kraju krajeva niti ne proizvodimo dovoljno za vlastite potrebe a kamoli za potrebe turista ili stranog trzista. Itekako u skoro svim hotelima jedemo talijansku, spanjolsku ili njemacku sunku ili nareske proizvedenu po nizim proizvodnim cijenama od domaceg prusuta ili sunke a cesto je prodajemo po cijenama koje nemaju veze sa ulaznim. Ali na kraju kupovati ce ih oni koji imaju a za one koji nemaju ostati ce susene kosti ili oni djelovi koju gospoda ne jedu ako ne iz Hrvatske onda sigurno iz Poljske ili Danske pa cemo u danskim svinjskim proizvodima pojesti vise antibiotika nego u bilo kojoj drugoj hrani. Na primer Finci za svoje svinjske i pilece proizvode spremni su placati i do 30% vecu cijenu od one koju nude trgovacki lanci koji se snabdjevaju iskljucivo istima iz Danske, Njemacke ili Poljske.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.