Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen natječaj

Želite postati direktor HTZ-a u inozemstvu? Imate sedam prilika!

Kristjan Staničić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
12.04.2018.
u 12:39

Prijave se primaju do 26. travnja, a traže se direktori za urede Hrvatske turističke zajednice u Austriji, Češkoj, Sloveniji, Švedskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Kini

Ako spadate u kvalitetne profesionalce s kreativnim i zanimljivim programima rada, kako je buduće direktore sedam predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu nazvao HTZ-ov glavni šef Kristjan Staničić, obavezno se javite na netom otvoreni natječaj.

Prijave za vodeća mjesta HTZ-ovih ureda u Austriji, Češkoj, Sloveniji, Švedskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Kini primaju se do 26. travnja, a prijave će evaluirati posebno povjerenstvo. Na njegovu je čelu glavna savjetnica ministra turizma Garija Cappellija Barbara Mesić, a članovi su predstavnici Turističkog vijeća Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak, te profesor Dragan Magaš kao vanjski suradnik.

- Među raspisanim natječajima je i onaj za direktora budućeg ureda u Šangaju gdje po prvi puta otvaramo svoje predstavništvo i to u sklopu prostorija HGK - ističe direktor Glavnog ureda HTZ-a K. Staničić.

- Cilj nam je još snažnije pozicioniranje naše zemlje na velikom i značajnom kineskom tržištu. Hrvatska je kao turistička destinacija vrlo dobro prepoznata među našim tradicionalnim europskim putnicima pa je naš glavni dugoročni cilj, uz zadržavanje tog statusa, otvaranje novih i dalekih tržišta na kojima imamo velike potencijale za daljnji rast i razvoj. Predsjednica Povjerenstva za eveluaciju prijav a Barbara Mesić očekuje dobar odaziv.

- Riječ je o vrlo atraktivnim poslovnim pozicijama. Očekujemo kako će broj prijava biti velik jer veća konkurencija podrazumijeva izbor najstručnije i najkompetentnije stručnjakinje ili stručnjaka što svakako priželjkujemo. Predstavnici HTZ-ovih ureda u brojnim državama usmjereni su prije svega na promotivne aktivnosti i pozicioniranje naše zemlje na inozemnom tržištu i to kao rezultat sinergije s Glavnim uredom HTZ-a i Ministarstvom turizma - poručila je B. Mesić.

Inače, kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika, poznavati turističko tržište za koje se prijavljuje te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva za narednu kalendarsku godinu.

Tekst javnog poziva sa svim informacijama dostupan je na službenim web stranicama HTZ-a na sljedećoj poveznici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije