Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nove prilike u javnoj nabavi

Foto: PR
1/3
23.06.2022.
u 09:00

Besplatno istražite nove prodajne prilike na tržištu javne nabave uz pomoć inovativne aplikacije

U protekle 3 godine putem javne nabave kupljeno je preko 140 milijardi kuna vrijednosti usluga, roba i radova što čini oko 18% godišnjeg BDP-a Hrvatske. Veliko je to tržište na kojem se godišnje sklopi oko 23.000 ugovora s ponuditeljima koji se javljaju na natječaje javne nabave

Ipak, mali i srednji poduzetnici, koji čine veliku većinu ukupnog poslovnog sektora, zbog složenosti procedura, nedostatka vlastitih kapaciteta, a često i predrasuda o tome da samo „veliki“ dobivaju natječaje, ovo tržište često izbjegavaju.

Foto: PR

 U konzultantskoj tvrtki Projekt jednako razvoj (PJR), odlučili su stoga pomoći poduzetnicima da prošire svoje poslovne prilike sudjelovanjem na tržištu javne nabave putem nove inovativne aplikacije, koja će na jednome mjestu ujediniti sve - od planiranja do realizacije postupka javne nabave. Aplikacija je nazvana ma.te.a po početnim slovima njenih glavnih funkcija: mapiranje (planovi nabava), tenderi (javna nadmetanja) i analize (registri ugovora).

To znači da po prvi puta ma.te.a na jednom mjestu sadrži planove javnih nabava, registre ranije sklopljenih ugovora, dnevne objave otvorenih postupaka, jednostavne nabave, koncesije i žalbe, uz posebno praćenje i poslovnu analitiku uspješnosti poduzeća koja se nalaze u ulozi ponuditelja kao i njihovih glavnih konkurenata. Aplikaciju možete besplatno isprobati na www.matea.info.

“Prilikom kreiranja ove nove usluge u PJR ponudi, primarni fokus bio je na popularizaciji i olakšavanju snalaženja na tržištu javne nabave na kojem ima puno prilika za poduzetnike. Korisnici aplikacije ma.te.a imat će mogućnost individualiziranog prikaza i praćenja svojih interesa kroz moderno, vizualno ugodno i intuitivno sučelje - uz sve korisne analitike koje im mogu pomoći da budu što uspješniji ponuditelji. Vjerujemo da će u ma.te.a-i mnogi naći nezamjenjivog prodajnog asistenta koji pruža brojne korisne informacija pa se krilatica #mateazna nametnula sama od sebe“,  kaže Ana Fresl, direktorica PJR-a.

Tako se, primjerice, u ma.te.a-i mogu vidjeti objavljeni planovi nabave i registar do sada sklopljenih javnonabavljačkih ugovora, mogu se filtrirati vremenski, po vrijednosti, naručitelju, ključnoj riječi, regiji itd. Tu su također mogućnost 'tagiranja' željenih nadmetanja kao i primanje e-mail i mobile dojava, prema individualiziranim filterima i favoritima.

Foto: PR

 
ma.te.a trenutno predstavlja najpotpuniji alat za realizaciju brojnih prilika za prodaju roba, usluga i radova javnim naručiteljima koji će poduzetnicima olakšati sudjelovanje u postupcima javne nabave, te im otkriti nove poslovne prilike za koje nisu ni znali da postoje.

S obzirom na dvostruko veći priljev novca iz EU fondova u idućim godinama, očekuje se da će vrijednost javne nabave biti veća i do 20% te u PJR-u vjeruju da aplikacija dolazi u pravom trenutku. Besplatno isprobajte i uvjerite se i sami kako vam ma.te.a može pomoći u svakodnevnom poslovanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije