Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje Njuškala

Dubrovnik najskuplji: kuće 4500, a stanovi 3000 eura po kvadratu

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
31.07.2017.
u 08:54

Najveći porast cijena nekretnina zabilježen je u gradovima na obali, a u unutrašnjosti nekretnine su poskupjele jedino u Zagrebu

Prema istraživanju Njuškala provedenom u srpnju na uzorku od 168 tisuća aktivnih oglasa, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju rast viši od 2 posto na godišnjoj razini. Najveći je porast u gradovima na obali, a unutrašnjosti samo u Zagrebu.

Najskuplje je u Dubrovniku, gdje četvorni metar kuće stoji gotovo 4500 eura, a stana više od 3000 eura. Za kvadrat kuće u Dubrovniku najviše je potrebno izdvojiti na Babinu Kuku i u Starom gradu – više od 6000 eura, dok su najskuplji prosječni kvadrati stanova također u Starom gradu i kreću se oko 5000 eura. Split je drugi grad u Hrvatskoj na ljestvici najskupljih nekretnina.

Prosječna cijena četvornog metra kuće je oko 2600 eura, a stana oko 2400 eura. Četvorni metar kuće u Rijeci skuplji je za oko 4,5 posto u odnosu na Zagreb, dok su Zagrebu 18 posto skuplji kvadrati stanova u odnosu na Rijeku. U Rijeci su najskuplje kuće na Pećinama (više od 5000 eura po kvadratu), a u Zagrebu stanovi na Dolcu gdje četvorni metar stoji u prosjeku 3121 euro.

Komentara 1

ZN
zanne.nevenka
09:47 31.07.2017.

da dobim 3000 eura u strogomm cemtru Kod umetnickog pavliona prodajem o d m a ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije