Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKATi:

'Nesposobna Vlada i Uprava vraćaju nas među gubitaše'

đuro đaković
Ivica Galović/PIXSELL
06.08.2013.
u 12:15

U sindikatu ističu kako njihov osnovni cilj ostaje zadržati postojeća radna mjesta i razinu socijalnih prava za radnike

Vlada se ne može izuzeti od odgovornosti za vraćanje Đure Đakovića među gubitaše – upozorili su danas u Slavonskom Brodu čelnici Sindikata metalaca Hrvatske. Oni su izrazili nezadovoljstvo javno objavljenim negativnim poslovnim učincima grupe Đuro Đaković u prvih šest mjeseci ove godine i konsolidiranim gubitkom u iznosu od 29,5 milijuna kuna, odnosno 516 tisuća kuna na razini Matice ĐĐ Holdinga. Gubitak je, kažu, ponajprije uzrokovan gotovo prepolovljenim ukupnim prihodom na razini Grupe, koji je 45 posto manji u odnosu na prvu polovicu prošle godine.

– To je poražavajuća posljedica nedovoljne zaposlenosti proizvodnih kapaciteta i neuspješnog upravljanja Grupom od uspostave aktualne Vlade i imenovanja nove Uprave i Nadzornog odbora – kaže dopredsjednik SMH Antun Štivić.

U sindikatu ističu kako njihov osnovni cilj ostaje zadržati postojeća radna mjesta i razinu socijalnih prava za radnike, a glavni preduvjet za to je puna zaposlenost proizvodnih kapaciteta koje, kažu, još nema na vidiku. Unatoč obećanjima uprave, još uvijek nema značajnijih izvoznih poslovnih iskoraka, a u realizaciji poslova na domaćem tržištu izostao je očekivani logistički doprinos Vlade u aktiviranju investicija, poglavito u modernizaciji HŽ-a i HEP-a i za potrebe MORH-a.

– Daljnje gomilanje gubitaka i nedostatna uposlenost mogli bi ozbiljno ugroziti poslovnu stabilnost Grupe i opstojnost više od tisuću radnih mjesta. Nažalost, sva naša upozorenja ostala su bez odjeka. Ako se stanje ubrzo ne promijeni, preostat će nam samo pripreme sindikalnih akcija u dogovoru s radnicima – ističe Željko Gavran, koordinator SMH za Đuru Đakovića.

>> Đuro Đaković i kogeneracijska postrojenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije