Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovečki ACT

Ne čekajte završetak faksa, pokrenite posao!

ACT Grupa
Foto: PR FOTO
1/4
08.03.2019.
u 09:03

Ne čekajte završetak faksa, ako imate ideju, počnite već sad raditi na njoj, pokrenite posao – pozvala je Renata Glad iz čakovečke ACT Grupe mlade od 14 do 30 godina

Ne čekajte završetak faksa, ako imate ideju, počnite već sad raditi na njoj, pokrenite posao – pozvala je Renata Glad iz čakovečke ACT Grupe mlade od 14 do 30 godina da se uključe u program Social Impact Award Hrvatska, koji u Hrvatskoj pokreće ova zajednica društvenih poduzetnika, a razvio ga je još 2009. godine austrijski Impact Hub Vienna u partnerstvu sa Zakladom Erste i sveučilištem Vienna University of Economics and Business.

Danas u njemu sudjeluje 20 zemalja s tri kontinenta, a do 1. svibnja mogu se javiti na natječaj i zainteresirane ekipe iz Hrvatske. Između njih birat će se 16 polufinalista od kojih će osam ući u finale i tijekom ljeta uz pomoć programa proći predinkubaciju i inkubaciju u kojoj će razvijati svoju poslovnu ideju. Nakon razvoja i testiranja poslovnog modela, nagradit će najbolje. 
– Prijaviti se mogu studenti državnih i privatnih sveučilišta, ali i mladi koji ne studiraju.

No, barem pola tima trebaju biti studenti. Za one koji su već pokrenuli projekt eliminacijski je faktor ako su dosad dobili financijsku podršku veću od 3000 eura – pojasnila je R. Glad koja koordinira program u Hrvatskoj. 
Kriteriji za odabir finalista su društveni utjecaj, stupanj inovacije te vidljivost i implementacija projekta. Za volontiranje se mogu se prijaviti i oni koji još nisu spremni razviti ideju, ali mogu sudjelovati na radionicama i u inkubacijskom procesu kako bi se pripremili za sljedeću godinu.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović na fakultetu

Ključne riječi

Komentara 1

BK
basic.k
15:14 08.03.2019.

Oprezno sa pokretanjem posla vlada stimulira pokretanje firme omogucava da to mozete napraviti za 15min. E a kad iz bilo kojeg razloga zelite zatvoriti firmu koja nema bas nikakvih tereta onda to kosta vise od dvadeset tisuca kuna.Pritom firma iako ne radi ima ogromne troskove. To je za drzavu veliki biznis jer 93 posto firmi koje se otvore propadnu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije