Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Nakon Gesztija odlaze i ostali iz uprave Ine?

aldott
vl
27.02.2010.
u 19:00

Nagađa se tako da bi iz uprave Ine sada mogli otići i hrvatski članovi, odnosno Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić. Predsjednik Nadzornog odbora Ine ministar Ivan Šuker kaže kako mu je javljeno da Geszti odlazi isključivo zbog zdravstvenih razloga.

Iako je odlazak Laszla Gesztija s mjesta predsjednika uprave Ine službeno obrazložen njegovim zdravstvenim problemima, već su se pojavile informacije kako je to samo uvertira za smjenu i ostalih članova uprave te naftne kompanije.

Nema više pokrovitelja


Nagađa se tako da bi iz uprave Ine sada mogli otići i hrvatski članovi, odnosno Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić. Predsjednik Nadzornog odbora Ine ministar Ivan Šuker kaže kako mu je javljeno da Geszti odlazi isključivo zbog zdravstvenih razloga i da ne želi špekulirati o smjenama.

Iako potvrde o kadrovskim promjenama u upravi Ine nema, one se ipak ne čine tako nemogućima pogotovu zato što su politički pokrovitelji hrvatskih članova vodstva te naftne kompanije izgubili bilo kakvu snagu. Primjerice, Stjepan Mesić, Dragičevićev zaštitnik, nakon deset godina predsjedničkog mandata otišao je u mirovinu, Ivo Sanader izbačen je, pak, iz HDZ-a... Izvor blizak NO-u Ine također nam je potvrdio kako zasad nije bilo nikakvih službenih ni neslužbenih razgovora o smjeni uprave te naftne kompanije, ali ipak je dodao kako ima prostora i takvim razmišljanjima.

Nisu se nimalo iskazali

– Nitko nije nezamjenjiv niti se itko pretplatio na funkciju u upravi Ine. S obzirom na sve ono što se u toj kompaniji događalo, hrvatski članovi uprave nisu se nimalo iskazali. Čini mi se da su više učili mađarski jezik nego što su se bavili svojim poslom i štitili hrvatske interese – ustvrdio je naš sugovornik, dobro upućen u zbivanja u Ini. Informacije govore, kako je Večernji list već objavio, da se Geszti iz Ine navodno povukao i zbog lošeg imidža te kompanije.

Ne treba smetnuti s uma da je Ina proteklu godinu punila medijske stupce svojim poreznim dugom državi, zatim je na dnevni red došla zbog otkupa plinskog biznisa koji je Vlada privremeno odgodila jer je izračunala da bi na njemu imala ogromne gubitke, a kao šlag na kraju otkrivena je informacija kako je MOL, većinski vlasnik Ine, upleten u aferu s dionicama Podravke...

Ključne riječi

Komentara 15

KR
kreont
08:06 28.02.2010.

Ovi su se namirili, a nama ostaje opljačkana i poharana zemlja.

VU
vulgaris
19:52 27.02.2010.

Pod vodstvom Mesićeva intimusa Dragičevića INA je jedina naftna kompanija u \"regionu\" koja posluje s gubitkom.

OB
-obrisani-
05:58 28.02.2010.

Sto je vec vrijeme za naplatu dugova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije