Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slobodni dani

Na Jadran za Praznik rada stiže 80.000 Slovenaca

'02.05.2012. Opatija - Lijepo i toplo vrijeme izmamilo turiste u setnju, razgledavanje i suncanje. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL'
'Nel Pavletic/PIXSELL'
18.04.2013.
u 09:00

Blažić: Ulazak Hrvatske u EU bit će poticajan za goste iz Slovenije, granica će biti protočnija, roaming upola jeftiniji....

Unatoč ozbiljnoj gospodarskoj krizi i općoj životnoj neizvjesnosti tradicionalno najbrojniji prvosvibanjski gosti doći će i za ovaj Praznik rada. Iz Slovenije se za desetak dana na Jadranu može očekivati, kao i inače, 70.000 do 80.000 turista, koji spajaju slobodne dane vezane uz taj međunarodni praznik s nacionalnim praznikom, Danom otpora protiv okupatora 27. travnja.

– Kriza jest, ali zbog snijega otkazana su mnoga proljetna putovanja i 1. svibnja brojni Slovenci iskoristit će kako bi krenuli tamo gdje ima više sunca. Sudeći prema interesu u našem predstavništvu, mnogi će doći k nama – kazao je Goran Blažić, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani. Za slovenske goste nema straha ni u nastavku sezone. Lani ih je bilo otprilike 1,1 milijun, a toliko će ih, uvjeren je Blažić, doći i ove sezone.

– Ulazak Hrvatske u EU bit će vrlo poticajan kad je riječ o dolascima i da nema krize, sigurno bi Slovenci postavili nove rekorde. Poslije 1. srpnja granica će biti protočnija, roaming upola jeftiniji, na bankomatima plaćat će manje provizije – kaže Blažić.

Kriza je razlog i što će slovenski turisti, kao i mnogih drugi, ove sezone u Hrvatskoj više paziti koliko troše. Predviđa se da će se na odmoru odricati luksuza, birati jeftiniji smještaj, a možda i ljetovanje skratiti za koji dan.

>> Hrvatska EU građanima osma zemlja za ljetovanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije