Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više nego planirano

Ministarstvo financija: Izdano 800 milijuna kuna trezoraca

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.01.2017.
u 12:40

Na upis je bilo ponuđeno 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, a financijske institucije podastrle su ponude čija je vrijednost dosegnula 980 milijuna kuna

Ministarstvo financija danas je na aukciji izdalo 800 milijuna kuna novih trezorskih zapisa, nešto više nego je planirano, pri čemu je većinu iskoristilo za refinanciranje dospjelih obveza.

Kako je objavljeno iz tog ministarstva, na upis je bilo ponuđeno 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, a financijske institucije podastrle su ponude čija je vrijednost dosegnula 980 milijuna kuna.

Ministarstvo je prihvatilo upis 800 milijuna kuna trezorskih zapisa s rokom dospijeća od godinu dana, po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,59 posto, što je 0,01 postotni bod niže nego na prethodnoj aukciji, održanoj 24. siječnja.

S obzirom da na naplatu dospijeva 626 milijuna kuna trezoraca, ukupni dug po njima povećava se za 174 milijuna te iznosi 17,3 milijarde kuna.

Sljedeća aukcija održat će se 21. veljače putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

>> Ove godine država mora refinancirati 65,2 milijardi kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije